28/6/10

Μαγειρική: Ο κορμός της μαμάς Μαρίας


ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΙΑΣ

Υλικά:
  • 2 πακέτα πτι-μπερ
  • 1 βιτάμ soft
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κ. σ. κακάο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • προαιρετικά 150gr φουντούκια χοντροκομμένα

Διαδικασία

Σπάμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και...
στη συνέχεια τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Σε ένα άλλο, βαθύ, μπολ χτυπάμε το βιτάμ, το οποίο προσέχουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και αφού χτυπήσουμε για 2-3 λεπτά ρίχνουμε το κακάο και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Αφού έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τέλος ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ κατά μήκος σε ένα μακρύ φύλλο αλουμινόχαρτο με το οποίο στη συνέχεια τυλίγουμε το γλυκό σε σχήμα ρολού. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για να μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες. Αν βιάζεστε να το δοκιμάσετε μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη! Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό!
Καλή επιτυχία!!!