H υπόθεση συνεχίζει να εξαπλώνεται διεθνώς και εξελίσσεται σε μεγάλο «πονοκέφαλο» (και νομικό) για την αμερικανική εταιρία, η οποία είχε την φαεινή ιδέα να στείλει συνεργεία φωτογράφησης στους δρόμους των πόλεων 30 χωρών (μεταξύ αυτών και της Ελλάδας) και, στην πορεία, να υποκλέπτει (κατά λάθος, όπως λέει) πληθώρα προσωπικών στοιχείων - μεταξύ αυτών τραπεζικούς κωδικούς και e-mail- από τα ασύρματα δίκτυα που δεν προστατεύονταν με κρυπτογράφηση.
Η γαλλική υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων (CNIL), σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ανακοίνωσε ότι εξετάζει την υπόθεση για να αποφανθεί αν η Google θα αντιμετωπίσει δικαστικές κατηγορίες ή θα της επιβληθούν άλλες ποινές. Η CNIL μπορεί να επιβάλει η ίδια κάποιο πρόστιμο (οπότε η Google μάλλον «θα πέσει στα μαλακά») ή θα παραπέμψει την υπόθεση στην εισαγγελία για τα περαιτέρω (οπότε τα πράγματα σοβαρεύουν…).
Η υπηρεσία Street View άρχισε το 2006 και αρχικά δέχτηκε κατηγορίες (και στην Ελλάδα) ότι παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των πολιτών που φωτογραφίζονταν οι ίδιοι ή τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους. Όμως στη συνέχεια η υπόθεση πήρε νέα –χειρότερη για την εταιρία- τροπή, όταν αποκαλύφθηκε ότι, εκτός από τις φωτογραφίες, τα συνεργεία της μάζευαν και προσωπικά δεδομένα από δίκτυα Wi-Fi.
epilektika
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου