14/7/10

Κοτόπουλο της Πάτρας (με κάρυ και τυρί Philadelphia)
























Υλικά:
  • 1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο (ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ.γλ. κάρυ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200gr. τυρί Philadelphia
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία:

Αρχικά κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια και τις πιπεριές και το καρότο σε λωρίδες. Στη συνέχεια σοτάρω σε λίγο λάδι το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και μετά ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού σοταριστούν για λίγο όλα μαζί, σβήνω με το κονιάκ. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνω τα λαχανικά, αλάτι- πιπέρι, το κάρυ, ένα ποτήρι νερό και τα αφήνω όλα μαζί να βράσουν. Είναι πιθανό να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν θα είναι έτοιμο το κοτόπουλο προσθέτουμε το τυρί το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη μουστάρδα αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 2-3' και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή επιτυχία!




Tip: Αν θέλετε να σερβίρεται αυτό το πιάτο σε κάποιο τραπέζι, μπορείτε να το ετοιμάστε από νωρίς χωρίς να προσθέστε το τυρί, το οποίο θα βάλετε λίγα λεπτά πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σας!