21/9/10

Πορεία φορτηγατζήδων στο κέντρο της Αθήνας

- Κλειστή η Πειραιώς από το Γκάζι έως την Ομόνοια - Προβλήματα και στα Πετράλωνα
- Στις 13.00 αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία στη Βουλή - Θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία μέχρι αύριο
- “Σαφάρι” της αστυνομίας για να μην περάσουν φορτηγά στο κέντρο

Με... τα πόδια κατέβηκαν τελικά οι μεταφορείς στο κέντρο. Κάνουν αυτή την ώρα ανοιχτή συγκέντρωση στην Ομόνοια. Κλειστοί όλοι οι γύρω δρόμοι. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς το Σύνταγμα όπου και θα παραμείνουν, όπως λένε, καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Μάλιστα στο πλευρό τους, θα βρίσκονται συνάδελφοί τους από την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη που φτάνουν συνεχώς στην πρωτεύουσα με πλοία και λεωφορεία.

Λένε ότι θα παραμείνουν κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία έξω απ' τη Βουλή όλη τη νύχτα και μέχρι την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Από εκεί και πέρα παραμένει άγνωστο το τί τα θα κάνουν με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο θα περάσει.

Ωστόσο από χθες και μετά την έντονη έκφραση δυσφορίας από τον Δημήτρη Ρέππα για τη στάση Αστυνομίας και Εισαγγελικών Αρχών ξεκίνησε ένα... σαφάρι της αστυνομίας ώστε να μην δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στην κυκλοφορία από τις... βόλτες των φορτηγών. Σε όλες τις εισόδους της πόλης, αλλά και στους κεντρικούς δρόμους κάθε φορτηγό που περνάει ελέγχεται.

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονται 4 εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι σε συνεργασία με την Αστυνομία, θα ελέγχουν για την τήρηση του νόμου καθ' όλη την διάρκεια της κινητοποίησης των ιδιοκτητών φορτηγών και έχουν εντολή, σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων, να εφαρμόζουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , οι οποίοι έχουν σαφείς εντολές να εφαρμόσουν αμέσως την αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστώσουν διάπραξη αυτεπάγγελτα διωκόμενων αδικημάτων.

Σε ό,τι αφορά τα μπλόκα, οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει τα οχήματά τους, χωρίς να κλείνουν το δρόμο, στα εξής σημεία του Λεκανοπεδίου:

-στα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα

-στη γέφυρα του Praktiker στη Μαγούλα

-στο 12χλμ στη στροφή Σκαραγκά προς Αθήνα

-στη Λεωφόρο Σχιστού από Λαμπράκη προς ΝΕΟΑΚ στο ρεύμα προς Αθήνα

-στη Μεταμόρφωση στο ρεύμα στο Λαμία

-στα διόδια Καλαμακίου στο ρεύμα προς Αθήνα

-στον παράδρομο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

-Βουλιαγμένης και Αλίμου στο ρεύμα προς Αθήνα

-στη Λεωφόρο Χασιάς στο ύψους του πάρκου Τρίτση.

newsit.gr
nooz.gr