20/10/10

Σε ελεύθερη πτώση η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα το 2010

Στην 73η θέση της λίστας με τις χώρες που σέβονται την ελευθερία του Τύπου βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF). Σημειώνεται ότι το 2009 η χώρα βρισκόταν στην 35η θέση.Τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνουν η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Η Κύπρος κατέχει την 45η θέση, η ΠΓΔΜ την 68η θέση, η Αλβανία την 80ή, το Ισραήλ την 86η, η Τουρκία την 138η, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Βόρειος Κορέα και η Ερυθραία.


Το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία και το Μεξικό συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ενώ οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους για την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων στις χώρες της ΕΕ.

Για την Ελλάδα η μεγάλη πτώση αποδίδεται στο γεγονός ότι δημοσιογράφοι υπήρξαν θύματα προπηλακισμών, κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά, καθώς επίσης και λόγω της γενικότερης πολιτικής αναταραχής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=361950&dt=20/10/2010#ixzz12ugSRlQW