27/10/10

Βροχές για την 28η

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά από το απόγευμα και σταδιακή ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 Μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση


* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία και στη Θράκη. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 οι οποίοι από το απόγευμα στα ανατολικά θα ενισχυθούν και το βράδυ θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ και στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 Μποφόρ. Στα βόρεια τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Αττική


Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός αύριο


Αστατος με βροχές καιρός και τοπικά καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας στη Δυτική Ελλάδα προβλέπει για αύριο 28η Οκτωβρίου η ΕΜΥ, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά.


Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.


Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 με 9 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 6 που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 7 και τοπικά στα 8 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.


ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

johnnylzep