27/10/10

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στη νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη της, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την Επέτειο της 28ής Οκτωβρίου.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος επισημαίνει...

«Το Έπος του 1940 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια.

» Ο ηρωϊσμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας.

» Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν. Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

» Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους.

» Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση.»