26/10/10

Μάικλ Τζάκσον εναντίον Έλβις για τον τίτλο του πλουσιότερου...νεκρούΔεκαέξι μήνες μετά το θάνατό του, ο Μάικλ Τζάκσον ξεπέρασε τον Έλβις Πρίσλεϊ στον κατάλογο με τους πλουσιότερους διάσημους...νεκρούς.


Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «Forbes», από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον φετινό Οκτώβριο, η περιουσία του Τζάκσον αυξήθηκε κατά 275 εκατ. δολάρια, κυρίως χάρη στις πωλήσεις δίσκων του και την ταινία «This Is It», η οποία βασίστηκε σε σκηνές από τις πρόβες του για τις εμφανίσεις που επρόκειτο να κάνει στο Λονδίνο.


Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο Έλβις με έσοδα ύψους 60 εκατ. δολαρίων, που προέρχονται από την Γκρέισλαντ, την έπαυλή του στο Τενεσί, ένα σόου στο Λας Βέγκας και πωλήσεις δίσκων του. 


Σε μικρή απόσταση, με 50 εκατ. δολάρια, ακολουθεί ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, ο συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».Στους πιο ...κερδοφόρους νεκρούς περιλαμβάνονται, επίσης, ο δημιουργός του Σνούπι, Τσαρλς Σουλτς, ο Τζον Λένον και ο Σουηδός συγγραφέας Στιγκ Λάρσον με 18 εκατομμύρια δολάρια χάρη στην «Τριλογία του Μιλένιουμ».
τανεα