29/10/10

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει Μαραθωνίου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα προχωρήσει τη Τροχαία την Κυριακή, λόγω του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου, ο οποίος φέτος θα έχει και ιστορική αξία, καθώς συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στον φετινό μαραθώνιο ενδέχεται να λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας από τις 07:00 έως τις 17:30 θα ισχύσει στην κεντρική διαδρομή Αθήνα-Μαραθώνας και στους δρόμους που είναι κοντά σε αυτή, αλλά και σε εκείνους από τους οποίους περνούν οι διαδρομές των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων.

Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωσταντίνου θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Ριζάρη- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Αμαλίας- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδειο)- Βασιλίσσης Ολγας- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναϊκό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Μεσογείων- Φειδιππίδου- Μιχαλακοπούλου- Μεσογείων- Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη- Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λεωφόρος Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι Μαραθώνας- Λεωφόρος Μαραθώνος- Είσοδος Τύμβου- Λεωφόρος Μαραθώνος- Σταυρός- Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08.00 έως 13.30, προς Παλλήνη από 08.00 έως 15.00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08.30 έως 15.10.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231065300