31/10/10

Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ισχυρή έκρηξη, σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σε σημείο όπου σταθμεύουν μόνιμα αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου διοικητή γενικής ασφάλειας Ογούζ Καγάν Κιοκσάλ, τραυματίστηκαν 32 άτομα. Εννέα τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήριο. Με ελεφρά τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μία Ελληνίδα, η οποία βγήκε αμέσως...

Ο διοικητής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν ανέφερε πως, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως «ο δράστης είναι άντρας και ότι σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας».

«Δεν θα επιδειχθεί καμία επιείκεια σε αυτούς που θέλουν να πλήξουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Τουρκία. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να πλήξει τους στόχους της Τουρκίας για ενότητα, αδελφοσύνη και ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για το αν σημαίνει κάτι, επειδή η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν από τη λήξη της κατάπαυσης του πυρός που είχε ανακοινώσει το ΡΚΚ, είπε πως είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα και ότι θα πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν στοιχεία.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την οργάνωση που έχει πραγματοποιήσει την επίθεση.

nooz.gr

elegsis