14/10/10

Epilektikoi Chef: Mελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και τυρί!

Οι Epilektikoi Chef ξανά στην κουζίνα σας!
Γρήγοροι και Επιλεκτικοί όπως είμαστε θα μαγειρέψουμε ένα φαγητό της μαμάς! Σήμερα, (ή μάλλον αύριο καλύτερα) θα ετοιμάσουμε....μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί!

Γρήγορα και πολύ επιλεκτικά διαλέγουμε δύο μελιτζάνες φλάσκες - σκούρο μωβ χρώμα και στρογγυλό σχήμα - θα τις προετοιμάσουμε έτσι, ώστε να γίνουν πολύ νόστιμες και υγιεινές.


Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες (όχι πολύ λεπτές) και τις βάζουμε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μια ώρα για να ξεπικρίσουν! Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
βαθμούς και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.Τρίβουμε δύο μέτριες ντομάτες, ψιλκόβουμε ένα ξερό κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο και ένα μεγάλο κομμάτι τυρί φέτΒάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό να βράζει πολύυυυυ με απώτερο σκοπό να ζεματίσουμε τις φέτες τις μελιτζάνας για δύο-τρία λεπτά.Αμέσως μετά τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τια αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο φούρνο!

Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμυδάκι και το σκόρδο (έχεις τσίχλα?) με ελάχιστο λάδι.Ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το κλασσικό ξερό βασιλικό και ρίγανη।Όταν σωθεί το νερό της σάλτσας, σβήνουμε τη φωτιά.

Στις μελιτζάνες που περιμένουν στο φούρνο, ρίχνουμε φέεεετα κομμένη μικρά κομματάκια.Μόλις δούμε πως το τυρί αρχίζει να λιώνει ρίχνουμε τη σάλτσα και από πάνω πάλι τριμμένο τυρί (ταιριάζει πολύ και το κατσικίσιο τυρί) και αφήνουμε τα υλικά να αλληλεπιδράσουν για μισή ώρα στους 180.Εξοικονομούμε χρόνο και χρήμα και τρώμε υγιεινά.Εν τω μεταξύ το σπίτι μοσχοβολαέι!

Ας αφιερώσουμε το φαγητό αυτό στους 33 της Χιλής, ως ελάχιστη επιβράβευση για την υπομονή τους στο υπόγειο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού, όπως χαρακτηρίστηκε εύστοχα το ορύχειο που έγινε το κέντρο της πρωτοφανούς διάσωσης.

33 μελιτζάνες για Χιλή παρακαλώ!!!


Kat_