ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ
Μετά τους Master Chef και τους Top Chef έρχονται οι...
Epilektikoi Chef!
Αγοράζουμε από γνωστή αλυσίδα super markets, όχι και του πουλιού το γάλα αλλά και το φιλέτο ενός φρέκου σολωμού. Για δύο μεγάλες μερίδες θα χρειαστούμε μισό κιλό (ένα μεγάλο κομμάτι δηλαδή και κατά προτίμηση όχι προς την ουρά),το οποίο θα μας κοστίσει περίπου 7,5 ευρώ (Προσοχή Ακάκιεεεεε, ο σολωμός να είναι νωπός και όχι καπνιστός).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούε για δέκα λεπτά. Καλύπτουμε το ταψάκι μας με μια λαδόκολλα και την αλείφουμε με λίγο λάδι. "Ξαπλώνουμε" μέσα τον σολωμό αφού τον έχουμε μπανιαρίσει καλά με νερό! Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,ξερό βασιλικό (super market στα μπαχαρικά). Eγώ έβαλα και λεμονοπίπερο (super market)!
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και από πάνω γιατί αρπάζει εύκολα. Θα τον ψήσουμε, τον καημένο, για 30'. Στο μισό χρόνο ρίχνουμε πάνω στο ψάρι ψιλοκομμένο άνιθο και στα τελευταία πέντε λεπτά κόβουμε δύο φέτες από λεμόνι και τις βάζουμε πάνω από τον μαυρισμένο, πια, άνιθο.
Συνοδεύουμε με dressing μουστάρδας: μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι (super market), λίγο λευκό κρασί, μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και φυσικά ψιλοκομμένο άνιθο,μετρώντας με το μάτι, που δίνει υπέροχη γεύση και χρώμα. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεόυμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο πουρε πατάτας.
Και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Χρειάστηκα περίπου 40' για να ετοιμάσω το φίλο μου τον σολωμό και λιγότερο από δέκα για να τον καταναλώσω!
Οι κριτικές ήταν πολύ καλές! Η μαγειρική είναι αγχολυτική!
Να τρέφεστε σωστά και να μασάτε καλα!
Καλή επιτυχία!!!
kat_
Περιμένουμε τις δικές σας συνταγές στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση elegsis@gmail.com.
Γίνετε οι δικοί μας epilektikoi chef...!
Φιλικά,
elegsis
4 comments:
teleio fagito! kai i syntagi sou fenete poly kali. exw mageirepsei polles fores psari sto fourno me poure mou aresei poly. tha dokimasw k me solomo. tha perimenw k alli syntagi. kali arxi stin stili sou
Filika,
Marianna
Bravo re Kat me tis sintages sou! spas ti monotonia tis meras! perimenoume k tis epomenes sintages sou! gia solomo me pennes eheis tipota? -g
gia arxi euxaristo poli!
alla afou mporo ego,mporoun oloi!
pennes...xm...tha afougrasto tis taseis k tha sas po sevasmie papajim!
valame omos ta makaronia me saltsa k tono!
o solomos me pennes apo oti eida, ginetai me kapnisto solomo.ton sotaroume me elaxisto ladi sto tigani,svinoume me aspro krasi.rixnoume krema galaktos i tiri krema kai apo pano fresko kremidaki k anitho!vrazoume tis penes k tiw prosthetoume sto tigani!
kalo akougetai!papajim,ftiakto k pes mas!!!
Δημοσίευση σχολίου