22/10/10

"Ποντάρει" στις low cost ο ελληνικός τουρισμός

Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους μπορούν να φέρνουν στην Ελλάδα 1,5 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες το χρόνο.
Για το λόγο αυτό η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών low cost είναι στις άμεσες προτεραιότητες του υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη. Είχε μάλιστα συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους των εταιρειών, των περιφερειών της χώρας, αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Το υπουργείο στοχεύει να δημιουργήσει προγράμματα σε συνεργασία με τις εταιρείες χαμηλού κόστους, μέσα από τα οποία θα ενισχυθεί η κίνηση προς την χώρα μας, ενώ θα βοηθήσουν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και κατ’ επέκταση στην αύξηση των αφίξεων αλλά και των τουριστικών εσόδων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ρόδου και της Κω, που το περασμένο καλοκαίρι κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά τις αφίξεις τους, χάρη στη συνεργασία που είχαν με την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Όπως μάλιστα είπε ο εκπρόσωπος της Ryanair κ. Κεν Ο΄ Τουλ υπάρχει προοπτική να αυξηθούν οι επιβάτες πτήσεων προς τη χώρα μας κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο βάσει στοιχείων σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει.

Η θέσπιση κινήτρων από την πολιτεία θα ενισχύσει την πρόθεση των εταιρειών να δραστηριοποιηθούν περαιτέρω στην ελληνική αγορά, ανέφερε ο κ. Σ. Βακιρτζής εκπρόσωπος της Easy Jet.

Από την πλευρά του ο κ. Νικητιάδης διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Την προσπάθεια χαιρέτησε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης καθώς όπως είπε η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους θα φέρει σημαντικά οφέλη στον ελληνικό τουρισμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γ. Τσακίρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρ. Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα κ. Ντ. Φραντζεσκάκης, η περιφερειάρχης Ηπείρου κα. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Β. Μπρακουμάτσος και εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Αττικής.

Πηγή:www.capital.gr