27/11/10

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (τελικό)

Με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ να... σερβίρει και τον Μπλάνκο να σκοράρει σε κενό τέρμα στο 90', η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έκανε, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Ντουντού στο 57'.


Οι συνθέσεις


ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Γκέντζογλου, Μπερνς, Σκόκο, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Α.Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Ντουντού, Ρόμενταλ, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τάτσης (Πιερίας)

Περιγραφή του αγώνα

Άρχισε ο αγώνας... Στη σέντρα ο Μιραλάς με τον Φουστέρ...


1' Γκολ για την ΑΕΚ στο πρώτο λεπτό, αλλά ο διαιτητής σωστά ακυρώνει το τέρμα αφού δύο παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφσάιντ.

5' Αντεπίθεση της ΑΕΚ από αριστερά, μετά τη μπαλιά του Μανωλά προς τον Σκόκο, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή έκανε τη σέντρα-σουτ αλλά ο Πάρντο μπλόκαρε.

9' Κούρσα του Χολέμπας από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, εκανε το γύρισμα αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΚ έδιωξαν σε κόρνερ.

11' Ο Λεονάρντο εκτέλεσε από αριστερά ένα φάουλ, αλλά η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Πάρντο.

12' Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα που έβαλε... αγκώνα στην εναέρια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντουντού.

15' Σέντρα σουτ του Γιάχιτς αρκετά έξω από την περιοψή, ο Πάντρο απογειώθηκε και έδιωξε στα πλάγια.

19' Στο έδαφος ο Ριέρα που φαίνεται να πονά στο δεξί πόδι του ψηλά και ζητά αλλαγή.

21' Ο ΜΙραλάς κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Αραμπατζής έπεσε και μπλόκαρε.

21' Ξανά στο έδαφος ο Ριέρα που οριστικά δεν μπορεί να συνεχίσει το ματς. Έχει σηκωθεί ήδη ο Ιμπαγάσα.

22' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα στη θέση του Ριέρα που οδηγήθηκε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια.

26' Αλλαγή παιχνιδιού από τον Λυμπερόπουλο προς τον Μπερνς με προωθημένη μπαλιά, ο επόπτης σηκώνει το σημαιάκι αλλά το ριπλέι τον διαψεύδει...

29' Σέντρα του Γιάχιτς από δεξιά, ο Πάρντο εύκολα μπλόκαρε τη μπάλα.

31' Κάθετη του Ντουντού στον Μιραλάς, η μπαλιά ήταν πολύ δυνατή και ο Βέλγος δεν πρόλαβε.

32' Κίτρινη κάρτα του Ουρτάδο που σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

33' Κάθετη του Ιμπαγάσα στον Μιραλάς που βγήκε απέναντι στον Αραμπατζή και πήγε να τον κρεμάσει, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε.

35' Σέντρα για την ΑΕΚ από δεξιά, ο Λυμπαρόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Πάρντο.

37' Κίτρινη κάρτα στον Μοντέστο που κράτησε τον Λεονάρντο έξω από την περιοχή.

42' Εκτέλεση φάουλ από τον Σκόκο που φέρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Ποτουρίδης παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα κόρνερ.

45'+1' Σέντρα του Γιάχιτς από δεξιά, ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά αλλά όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
49' Σέντρα του Ρόμενταλ από δεξιά, ο Αραμπατζής διώχνει με τα ακροδάχτυλα προ του αμαρκάριστου Πάντελιτς.

52' Μπαλιά-τρύπα του Ιμπαγάσα στον Μιραλάς, ο Βέλγος άργησε και το γύρισμά του προς το κέντρο της περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ η άμυνα της ΑΕΚ.

56' ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Ολυμπιακό. Τράβηγμα του Λεονάρντο στον Πάντελιτς που προσπαθούσε να προλάβει την σέντρα του Ρόμενταλ.

57' ΆΣΤΟΧΟ το πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Ντουντού εκτέλεσε το πέναλτι, η μπάλα χτύπησε σύριζα στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

61' Κλέψιμο του Μάκου από αριστερά, ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε να γυρίσει προς το σημείο του πέναλτι όπου ήταν ο Λυμπερόπουλος αμαρκάριστος και έτσι έχασε την μπάλα.

67' Σουτ του Μάκου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά άουτ.

68' Σέντρα του Καράμπελα από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε άουτ.

80' Κομπίνα της ΑΕΚ έξω από την περιοχή, ο Μπλάνκο έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε κόρνερ αφού βρήκε σε αμυντικούς του Ολυμπιακού.

84' Σουτ του Χολέμπας έξω από την περιοχή, ο Αραμπατζής έπεσε και έδιωξε στα πλάγια, ο Ρόμενταλ νέο σουτ στο ριμπάουντ της απόκρουσης, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε σταθερά αυτή τη φορά.

85' Σουτ του Γκέντζογλου έξω από την περιοχή, απελπιστικά άουτ η μπάλα.

91' Ο Γκέντζογλου πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, μπήκε μέσα και ο Πάντελιτς τον ανέτρεψε χωρίς να σφυρίξει κάτι ο διαιτητής.

91' ΓΚΟΛ 1-0: Ατομική προσπάθεια του Μπάπα Μπούπα Ντιόπ από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα παράλληλα στο τέρμα και ο Μπλάνκο μέσα στην μικρή περιοχή, αμαρκάριστος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

95' Λάθος του Δέλλα που έπεσε στο έδαφος και η μπάλα στρώθηκε στον Πάντελιτς, ο Σέρβος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στην εξέδρα...