10/11/10

7 προτάσεις Καμίνη για το δήμο

Ο κ. Καμίνης παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας προτάσεις, με την πεποίθηση ότι πολλές απ' αυτές θα συγκινήσουν και εκείνους που ψήφισαν άλλη παράταξη την πρώτη Κυριακή των εκλογών ή απείχαν «για να εκδηλώσουν την οργή τους». Χαρακτήρισε τη μάχη της ερχόμενης Κυριακής όχι δίλημμα, αλλά «δημοψήφισμα για την Αθήνα».

Δήλωσε ότι θα επιδιώξει συναντήσεις με επικεφαλής άλλων παρατάξεων, όπως τον Γ. Αμυρά και την Ελένη Πορτάλιου, χωρίς όμως να επιδιώκει την επιβολή «γραμμής» προς τους ψηφοφόρους...

Οταν ρωτήθηκε για την εκλογή του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, διεκυκρίνισε ότι «με το συγκεκριμένο πρόσωπο μας χωρίζει άβυσσος, αλλά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είμαι υποχρεωμένος να συζητώ με όσους εξέλεξαν οι πολίτες».

Οι προτάσεις

Στις προτάσεις Καμίνη περιλαμβάνονται:

*Συνεργασία με χονδρέμπορους και σουπερμάρκετ για μειωμένες τιμές στα τρόφιμα ημέρας και διάθεση των υπολοίπων τους σε πρωτοβουλίες σίτισης και αλληλεγγύης.

*Ασφάλεια για όλους τους πολίτες με περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας. Καταγραφή των μεταναστών χωρίς χαρτιά, μέτρα περίθαλψης και υγιεινής για τους εξαθλιωμένους άστεγους, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες.

*Φωτισμό δρόμων - πλατειών, ιδιαίτερα στις περιοχές με υψηλή παραβατικότητα, απελευθέρωση δρόμων, πλατειών και πεζοδρομίων από την παράνομη κατάληψη και χρήση τους, συντήρηση και αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών.

*Τακτικό καθαρισμό δρόμων και πεζοδρομίων («δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να εξαγγέλλεται», σχολίασε), άμεση προμήθεια 10.000 κάδων ανακύκλωσης που λείπουν.

*Δημοτικές υπαίθριες αγορές που θα πάρουν τη θέση του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου, ώστε να διατίθενται νομίμως προϊόντα και να ενταχτούν σταδιακά οι μετανάστες (μέτρο που πρότεινε προεκλογικά και ο Γ. Αμυράς).

*Διαφάνεια με έγκαιρη δημοσιοποίηση διαγωνισμών και οικονομικών αποτελεσμάτων στο Διαδίκτυο.

*Ενίσχυση του ρόλου των εφτά διαμερισμάτων και του νέου θεσμού του «Συμπαραστάτη Δημότη-Επιχείρησης» στα πρότυπα του «Συνήγορου του Πολίτη».

6 comments:

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει η κοροιδία.
Υπερψίφιση Καμίνη σημαίνει έγκριση των αντιλαικών μέτρων.

elegsis είπε...

Ενώ υπερψήφιση Κακλαμάνη τι σημαίνει; Αντίσταση-διαμαρτυρία-ανυπακοή; Τότε θα έπρεπε στο δεύτερο γύρο να είχε περάσει ο Νίκος Σοφιανός (υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ για την Αθήνα). Μη μου πεις ότι ο Κακλαμάνης αποτελεί τον εκφραστή των φιλολαϊκών πολιτικών... Και για θύμισέ μου, για δήμαρχο ψηφίζουμε ή κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς ψηφίζουμε για δήμαρχο. Αλλά το συμπέρασμα του ΓΑΠ από τον πρώτο γύρο ήταν αυτό. Ότι δηλαδή οι πολίτες με τις εκλογές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Κι εγώ δεν πρόκειται με την ψήφο μου να του δώσω το δικαίωμα να το επαναλάβει.

elegsis είπε...

Εγώ ψηφίζω πάντως για δήμαρχο σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Και αν ψήφιζα στο δήμο Αθηναίων θα ψήφιζα μάλλον Καμίνη. Ο καλύτερος λόγος για να ψηφίσω Κακλαμάνη θα ήταν... ο Ψινάκης!

Ανώνυμος είπε...

kali epityxia kamini!!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και μέρες στο σταθμό Λαρίσης μοιράζουν φυλλάδια στην Πακιστανική γλώσσα που λένε να ψηφίσουν τον Καμίνι!!!