13/11/10

atenistas: Η "φλόγα" ανάψε και στην Ομόνοια! (photos+video)

PHOTOS+VIDEO
Λίγα λόγια μπορούν να περιγράψουν αυτό που αισθανθήκαμε όσοι ακολουθήσαμε τους atenistas χθές το βράδυ.

Η ψιλή βροχή δε μας αποθάρρυνε αλλά αντίθετα, μας πείσμωσε να τραγουδήσουμε πιο δυνατά και να ανάβουμε ξανά και ξανά τα κεράκια στην πλατεία Ομονοίας. Ξεκινήσαμε λίγα άτομα από την Πλατεία Κοτζιά και με καραμούζες και μουσική κάναμε τη δική μας "πορεία προς την Ομόνοια"! Ανεβήκαμε στην πλατεία, ανάψαμε κεριά και το γλέντι ξεκίνησε!





Τραγούδι, κέφι και ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα..σαν να "κατακτήσαμε" την Αθήνα... πρώτη φορά μπορούσες να περπατήσεις την Ομόνοια χωρίς να φοβάσαι.


Τα πάντα "απογειώθηκαν" όταν έσκασαν από την οδό Αθηνάς οι ποδηλάτες, οι οποίοι ήταν απλά ατέλειωτοι... εκεί που τους χάνουμε για λίγο μας βγαίνουν από την Πανεπιστημίου και δίνουν το σύνθημα για πορεία! Και ξεκινάμε οι atenistas!


Μενάνδρου, Ιάσωνος, Πειραιώς, Κομμουνδούρου και στάση στους Γιατρούς του Κόσμου. Στο δρόμο οι μετανάστες στιβαγμένοι στα διαμερίσματα μας χαιρετάνε, συμμετέχουν στη γιορτή. Λίγο πριν μας είχαν εμψυχώσει οι ηθοποιοί από το Εθνικό Θέατρο.

Ανεβαίνουμε την Ευριπίδου. Τα μαγαζιά κλειστά αλλά τα μπαχαρικά μας σπάνε τη μύτη. οι μετανάστες μας κοιτούν περίεργα, διστακτικά στην αρχή αλλά μπαίνουν στην πορεία και τραγουδούν, χορεύουν. Σαν να το είχαμε ανάγκη όλοι αυτό.

Συνεχίζουμε Σοφοκλέους, στάση στο Γ. Καμίνη για ένα τσίπουρο και μετά Σύνταγμα όπου διαλυθήκαμε με την υπόσχεση να βρεθούμε στην επόμενη δράση.

Χθές κατάλαβα οτι η Αθήνα είμαστε εμείς. Μπορεί να ακούγετε κοινότοπο αλλά πιστέψτε με ισχύει. Το σύνθημα "σκάσε ή δράσε" δεν μπορεί να σ αφήσει αδιάφορο. Αν δεν νοιαστούμε την πόλη μας εμείς δε θα το κάνει κανένας δημοτικός ή άλλος άρχοντας. Και αυτή την Κυριακή "κερδίζουμε" την πόλη μας.


ΥΓ. Παιδιά ευχαριστώ που μας κάνατε να βγούμε στο δρόμο.

athens.cafebabel.com

Παρόντες στη χθεσινή "γιορτή" ήταν ο συγγραφέας/ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης και ο Γιώργος Αμυράς.



Φωτογραφίες:
Lucia Rikaki
Giorgos Poulakidas
Giota Mitsaki
Spyros Koutsospyros
Despoina Geroulanou

Περισσότερες φωτογραφίες και σχόλια στα παρακάτω links:
atenistas: http://www.facebook.com/album.php?aid=250390&id=700415894&l=8bee98c45a#!/pages/atenistas/107012009348807?v=photos
Lucia Rikaki: http://www.facebook.com/album.php?aid=250390&id=700415894&l=8bee98c45a


Για το epilektika,

elegsis
Eπικοινωνία: elegsis@gmail.com

















Για το epilektika,

elegsis
Eπικοινωνία: elegsis@gmail.com