2/11/10

Συνέντευξη Σαμαρά εφ όλης της ύλης

Αφύσικο και μεγάλη ελαφρότητα να προχωρήσει ο πρωθυπουργός άμεσα σε εθνικές εκλογές, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο Mega και στην εκπομπή "Ανατροπή", εξηγώντας ότι στο επόμενο διάστημα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις: προϋπολογισμός, τρίτη δόση του δανείου, αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι... ο πρωθυπουργός δεν θα πάει τώρα σε εκλογές, αλλά βλέπει ότι δεν του βγαίνει το μνημόνιο και μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Στο σημείο αυτό, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πελώριο ζήτημα και πολιτική σχιζοφρένεια το θέμα με τις δηλώσεις Πάγκαλου για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους και ζήτησε την αποπομπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Για τις εκλογές της Κυριακής, είπε ότι δεν μπαίνει στη λογική της πολιτικής αριθμητικής και δεν βάζει πήχη. Πρόσθεσε όμως ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά για τη ΝΔ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Βασίλη Κικίλια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα έως το τέλος του 2011 και επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ τον χαρακτηρισμό "Χάρι Πότερ" λέγοντας ότι "Χάρι Πότερ" είναι αυτός που αυξάνει φόρους χωρίς να αυξάνει έσοδα. Επανέλαβε ότι αν κερδίσει τις εκλογές, η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υπογραφές της αλλά στόχος θα είναι να βγούμε από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα.

Σχετικά με το έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή παραδέχθηκε ότι ήταν μεγαλύτερο, 10% όπως είπε, ενώ σημείωσε δηκτικά ότι εκείνος έβλεπε με τα κιάλια αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την οικονομική πολιτική. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ο Καραμανλής πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει, σημειώνοντας ότι όσο δεν μιλάει είναι μεγαλύτερο το βάρος που σηκώνει ο ίδιος.

Για την Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτόν τον ενδιαφέρει η βάση και όχι " η πικρία των βαρόνων". Ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν θα έχει πρόβλημα με κανέναν, ούτε με την κ. Μπακογιάννη αν παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, ψηφίζοντας το μνημόνιο. Για τον κ. Μητσοτάκη είπε ότι παραμένει επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ διότι έχει ιστορία και θα ήταν μικροπρέπεια να σταματήσει να έχει τη θέση αυτή.

nooz.gr