17/11/10

Η ψηφοφορία των "κοράκων" για το Βατοπέδι

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αθώωσαν τους πάντες αφού αποφασίστηκε μεν η παραπομπή των τριών από τους 5 πρώην υπουργούς για αδικήματα όμως που έχουν ήδη παραγραφεί!

Τα ξημερώματα λοιπόν η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή των τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς και τώρα έχει το λόγο το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των τριών σε Ειδικό Δικαστήριο.

Παραπέμπονται στο Δικαστικό Συμβούλιο Μπασιάκος, Δούκας και Κοντός για αδικήματα που σχετίζονται με την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ μονής Βατοπεδίου και Δημοσίου, μετά από μυστικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια της Βουλής. Η εισήγηση της Προανακριτικής Επιτροπής για παραπομπή Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου δεν συγκέντρωσε ικανή πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα ο... κ. Μπασιάκος θα παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο για αυτουργία και συναυτουργία σε απιστία προς το Δημόσιο, ο κ. Κοντός για συναυτουργία στο αδίκημα της απιστίας προς το Δημόσιο και ο κ. Δούκας για αυτουργία και συναυτουργία στο ίδιο αδίκημα. Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει για εν συνεχεία παραπομπή ή μη, σε Ειδικό Δικαστήριο.

Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε οτι επι της ουσίας δεν έγινε τίποτα στο Βατοπέδι, οτι κάποιοι πήραν μόνοι τους τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές και δικαίως πλεον έρχεται σε κάποιον το μυαλό η φράση "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".


mewsit.gr
nooz.gr