19/11/10

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

25hours Balkans Beyond Borders Short Film Festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για το “25hours Balkans Beyond Borders(ΒΒΒ) short Film Festival” το οποίο θα ταξιδέψει τον Ιούνιο 2011 στην Αθήνα. Νέοι δημιουργοί, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης καλούνται να συμμετέχουν καταθέτοντας μέχρι τις 30 Μαρτίου 2011 τη δική τους μικρού μήκους ταινία με θέμα: «Who’s afraid of the BIG Bad crises?».

Συνήθως αναρωτιόμαστε αν μια κρίση μπορεί να ειδωθεί ως μια νέα αρχή ή ως αδιέξοδο. Η οποιασδήποτε μορφής κρίση ήταν και είναι μια πραγματικότητα στη ζωή των ανθρώπων. Πόσες φορές δεν έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα διάφορα πρόσωπα της κρίσης.. Υπάρχει όμως τελικά κάτι για το οποίο πρέπει να φοβόμαστε; Να το δούμε σαν αστείο; Ή μήπως σαν μια ευκαιρία;

Για ερωτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και τη διαδικασία μπορείτε να επισκεφτείτε το διαδικτυακό μας τόπο στην διεύθυνση... www.balkansbeyondborders.eu ή να επικοινωνήσετε με την oμάδα του Balkans Beyond Borders στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@balkansbeyondborders.eu.

Το Balkans Beyond Borders είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Αθήνα που επιθυμεί να προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο και τη μη τυπική μάθηση αξιοποιώντας ως μέσο την τέχνη του Κινηματογράφου και της Εικόνας. Επιπλέον, το ΒΒΒ επιδιώκει να στηρίξει τους νέους “δημιουργούς” των Βαλκανίων και να κάνει γνωστό το έργο τους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Για την επίτευξη των στόχων του προχώρησε στη θεσμοθέτηση ενός ετήσιου θεματικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους συνολικής διάρκειας 25 ωρών που λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο σε διαφορετική κάθε φορά πόλη των Βαλκανίων. Το Balkans Beyond Borders δεν περιορίζεται μόνο στη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ ταινιών. Ποικίλες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και κατά τη διάρκεια του ίδιου του Φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες μας επισκεφτείτε το διαδικτυακό μας τόπο.


elegsis