24/11/10

Κορέα: Στο χείλος του πολέμου

Η κορεατική χερσόνησης οδηγείται στο χείλος του πολέμου εξαιτίας των ενεργειών της Νοτίου Κορέας, προειδοποίησε η Πιονγιάνγκ σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Νωρίτερα η νοτιοκορεατική τηλεόραση μετέδωσε ότι στο νησί που βομβαρίστηκε χθες από τη Βόρειο Κορέα εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο πολιτών, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό του θερμού επεισοδίου στους τέσσερις νεκρούς. Την ίδια ώρα... ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πως είναι πλέον δύσκολη η επανέναρξη των εξαμερών συνομιλιών για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Εν τω μεταξύ σε μία κίνηση στήριξης της Σεούλ από τις ΗΠΑ, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS George Washington» κατευθύνεται προς την κορεατική χερσόνησο για να λάβει μέρος σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα.

Το «USS George Washington» (με 75 μαχητικά αεροσκάφη και πλήρωμα 6.000 και πλέον ατόμων) απέπλευσε από ναυτική βάση νότια του Τόκιο σήμερα το πρωί και θα συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από την Κυριακή έως την επόμενη Τετάρτη, διευκρίνισαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στη Σεούλ.

naftemporiki.gr