2/11/10

Μπαράζ επιθέσεων με τρομο-φακέλους σε πρεσβείες

ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία καθώς έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας, ενώ ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας, όπου πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη. Ελεγχόμενη έκρηξη και στο προαύλιο της Βουλής για ύποπτο δέμα με παραλήπτη την πρεσβεία της Χιλής. Συναγερμός και στις Πρεσβείες στην Αθήνα, μία ημέρα μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών που επιχείρησαν να αποστείλουν δέματα- βόμβες σε τρεις πρεσβείες (Μεξικού, Ολλανδίας, Βελγίου), καθώς και προς το γάλλο πρόεδρο...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ύποπτα δέματα εντοπίστηκε σε μία ακόμα πρεσβεία. Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και στην οδό Ριζάρη.

Το χρονικό των εκρήξεων

Έκρηξη μικρής ισχύος σημειώθηκε το μεσημέρι στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι. Δεν υπήρχαν τραυματισμοί. Άγνωστοι έριξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στον αύλειο χώρο της πρεσβείας. Στο σημείο έσπευσαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πυροτεχνουργοί. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή μετά την έκρηξη στην πρεσβεία της Ελβετίας.

Ύποπτο δέμα εντοπίστηκε έξω από την πρεσβεία της Βουλγαρίας στο Νέο Ψυχικό. Επί τόπου έσπευσαν ειδικές ομάδες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το ύποπτο δέμα εντόπισαν υπάλληλοι της πρεσβείας οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Ο φάκελος έφτασε στην πρεσβεία με αποστολή, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος φέρεται ως αποστολέας και ποιος είναι ο παραλήπτης.

Βουλή


Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο έξω από τη Βουλή, μετά την παράληψη ύποπτου φακέλου στο φυλάκιο που βρίσκεται επί τη Β. Σοφίας στο προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάλληλος κούριερ που μετέφερε δέμα προς την πρεσβεία της Χιλής έκρινε ότι το πακέτο ήταν ύποπτο και το παρέδωσε σε άνδρες της Αστυνομίας στη Βουλή. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η ελεγχόμενη έκρηξη.

http://www.nooz.gr/greece/ipopto-dema-stin-presveia-tis-voulgarias