25/11/10

"Μακροζωία φέρνει η ραδιενέργεια"


Μια νέα επιστημονική άποψη για τη ραδιενέργεια έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε για τα αποτελέσματα που επιφέρουν στους ζωντανούς οργανισμούς μετά από έκθεσή τους σε αυτή.
Πιο αναλυτικά, ο δρ Μπομπ Μπέρι ισχυρίζεται ότι σε σωστή δοσολογία η ραδιενέργεια μπορεί να επιφέρει μακροζωία και θεραπεία σε ασθένειες.

Ο ακτινολόγος στο νοσοκομείο του Λιντς είπε σε ομιλία του στη Βασιλική Εταιρία Ιατρικής του Λονδίνου πως «είναι ώρα πια να σταματήσουμε να ανησυχούμε και να μάθουμε να αγαπάμε τη ραδιενέργεια».

Υπογράμμισε πως οι άνθρωποι θα πρέπει να ξεχωρίσουν τη διαφορά τη ραδιενέργειας σε υψηλά επίπεδα από αυτή σε χαμηλά καθώς έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στους ζωντανούς οργανισμούς.

Επισημαίνει δε, πως χαμηλές ποσότητες ραδιενέργειας έχουν θετικά αποτελέσματα και έφερε παράδειγμα τους ακτινολόγους οι οποίοι παρόλο που η δουλειά τους είναι μέσα στην ακτινοβολία τελικά εμφανίζουν σε μικρότερα ποσοστά καρκίνου από τους υπόλοιπους.

Πάνω σε αυτό έρχεται μια νέα μελέτη η οποία αναφέρει τα ποσοστά θνησιμότητα των ναυτικών σε πυρηνοκίνητα πλοία ήταν αρκετά χαμηλότερα συγκριτικά με αυτούς που υπηρετούσαν σε συμβατικά πλοία.

Επίσης, σημειώνει πως μελέτες αποδεικνύουν πως η ακτινοβολία σε χαμηλή ποσότητα ενεργοποιεί το DNA για επιδιόρθωση κυτταρικών βλαβών ενώ μειώνει και αριθμό των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα.

Υπέρ της ραδιενέργειας τάχθηκε προτού πεθάνει ο καθηγητής Τζον Κάμερον του πανεπιστημίου της Φλόριντα όταν το 2005 δημοσίευσε ανάλογη εργασία.

«Κάθε μέρα δισεκατομμύρια κύτταρά μας βομβαρδίζονται από τη φυσική ραδιενέργεια, παρόλα αυτά ο καρκίνος παραμένει μια ασθένεια κυρίως για ηλικιωμένους. Έτσι η ραδιενέργεια σε χαμηλή δόση βοηθά την υγεία παρά την βλάπτει», είχε πει τότε ο Κάμερον.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr