3/11/10

-Έχεις γραμμα! -Όχι, ευχαριστώ!

Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό τρομοκρατίας και αποσταθεροποίησης το τελευταίο 48ωρο βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, τις πρεσβείες σε πλήρη επιφυλακή για την αποτροπή μαζικής αποστολής εκρηκτικών φακέλων.

Το βράδυ της Τρίτης μετά από μία ημέρα ολόκληρη με πολλά δέματα βόμβες να τρομοκρατούν όλη τη χώρα, ήρθαν και τα δύο δέματα στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τα οποία... μετά από έρευνα προέκυψαν ότι είναι και τα δύο βόμβες και έγινε η εξουδετέρωσή τους με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργεία του ΤΕΕΜ. Τα πακέτα είχαν ως παραλήπτες την έδρα της Europol στη Χάγη της Ολλανδίας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς πανομοιότυπους με αυτούς που εντοπίστηκαν την Τρίτη σε πρεσβείες στην Αθήνα και στη γερμανική καγκελαρία στο Βερολίνο, το οποίο μάλιστα είχε υπογραφή αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ύποπτο δέμα εντοπίστηκε και στην Ιταλία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, παραλήπτης του πακέτου ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στις 23:10 στη Μπολόνια, όπου προσγειώθηκε αεροσκάφος ιδιωτικής εταρείας ταχυμεταφορών. Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει στις 21:40 από το «Ελ.Βενιζέλος» για Παρίσι, Λιέγη και Ρώμη.

Μετά από εισήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας και με απόφαση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα ανασταλεί η μεταφορά αλληλογραφίας και δεμάτων στο εξωτερικό για 48 ώρες προκειμένου να γίνει επανέλεγχός τους.

Μέχρι τώρα, οι τρομοκράτες έχουν καταφέρει να περάσουν τις εξής "πίστες" του "παιχνιδιού":
Ρωσία, Ελβετία, Βουλγαρία, Χιλή, Γερμανία, Βέλγιο, Παναμά, Μεξικό, Ολλανδία. Στόχος ήταν επίσης ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.