1/11/10

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα με συλλήψεις τρομοκρατών

Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου - Συλλήψεις τρομοκρατών
Έκρηξη σημειώθηκε σε εταιρία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι το μεσημέρι της Δευτέρας. Η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο φάκελο, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι. Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα δάχτυλα η υπάλληλος που παρέλαβε το φάκελο...

Δύο άτομα, ο ένας καταζητείται για εμπλοκή στους Πυρήνες της Φωτιάς, είχαν βάλει στόχο τις πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας και έναν ακόμη που δεν έχει γίνει γνωστός. Προσπάθησαν να στείλουν τρία δέματα παγιδευμένα με εκρηκτικά από τρία διαφορετικά σημεία.

Το πρώτο τους "χτύπημα" έγινε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι.

Προσπάθησαν να στείλουν τον ένα φάκελο με εκρηκτικά από εκεί αλλά στις 11.40 ο φάκελος εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας. Η κοπέλα τραυματίσθηκε ελαφρά στα χερια.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δυο συνελλήφθησαν στην οδό Ριζάρη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ με ένα ύποπτο δέμα στα χέρια τους. Φορούσαν περούκες και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ο ένας από τους 2 σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. Το δέμα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Το ίδιο έγινε και στην οδό Σπύρου Μερκούρη στα ΕΛΤΑ όπου πυροτεχνουργοί έκαναν ελεγχόμενη έκρηξη σε ακόμα έναν φάκελο.

in.gr
newsit.gr

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τι στενοχώρια πια κι αυτή που έπεσε πάλι στα Εξάρχεια. Διαψεύδεται ότι ο Λαζόπουλος κι ο Τσίπρας πήγαν στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους συλληφθέντες............