14/11/10

Δεν αλλάξαμε πόλη. Αλλάξαμε (πλέον) δήμαρχο.

Οι πρώτες δηλώσεις και το σχόλιό μας
"Φίλες και φίλοι, κερδίσαμε. Διεκδικήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε την πόλη μας. Κερδίσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Αθήνα. Είναι μια δική σας νίκη αυτή. Είναι μια νίκη των πολιτών της Αθήνας που ελπίζουν και συμμετέχουν!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν και αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στην πόλη. Τους πολίτες, τις κινήσεις πολιτών και τις πρωτοβουλίες των νέων, τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, τους εθελοντές, τα κόμματα και τις οργανώσεις τους...

Τις τελευταίες εννέα εβδομάδες συναντηθήκαμε άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ μας. Άνθρωποι με διαφορετική προέλευση, διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικές απόψεις. Συναντηθήκαμε όμως με έναν κοινό, έναν συλλογικό στόχο:

Να κάνουμε την Αθήνα χώρο ελευθερίας, ευθύνης και αλληλεγγύης. Να διασφαλίσουμε όλα εκείνα τα δικαιώματα στην πόλη, που σήμερα προσβάλλονται. Να κάνουμε την Αθήνα ασφαλή, φιλική και βιώσιμη για όλους.

Απόψε είμαστε όλοι μας χαρούμενοι. Από αύριο, έχουμε να κάνουμε πολλά. Τώρα, είναι δική μας η ευθύνη για το μέλλον της Αθήνας. Τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την πόλη μας. Τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα. Και θα την αλλάξουμε. Απόψε έγινε το πρώτο βήμα. Κερδίσαμε την πόλη μας».

Δηλώσεις Γ. Καμίνη, νέου δημάρχου της Αθήνας


Η, για πολλούς, χειρότερη δημοτική αρχή της ΑΘήνας είναι οριστικά παρελθόν... Για πρώτη φορά ένας ενεργός πολίτης κερδίζει ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δε μένει να δούμε αν μιλάμε απλώς για αλλαγή καρέκλας ή και για αλλαγή πολιτικής αλλά και πολιτισμικής αντίληψης στην πρωτεύουσα. Όλα θα κριθούν σε τέσσερα χρόνια από σήμερα. Καλή επιτυχία.

elegsis