15/11/10

Πρωτοποριακή εφαρμογή μέσω facebook


Ένα νέο τρόπο ανταλλαγής μηνυμάτων ανάμεσα στους χρήστες του ανακοίνωσε το Facebook σε μία προσπάθεια να ενοποιήσει το email, τα σύντομα μηνύματα και το τσατ.

Η ανακοίνωση για το μέχρι σήμερα μυστικό σχέδιο Titan (Τιτάνας) έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, ο κόσμος και πολύ περισσότερο οι νέοι δεν χρησιμοποιεί το email πολύ και προτιμά άλλους «ελαφριούς τρόπους επικοινωνίας», όπως τα SMS και το τσατ. Για το λόγο αυτό το Facebook, ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, εισάγει έναν άμεσο, ανεπίσημο, απλό και εύκολο τρόπο επικοινωνίας.

Πρόκειται για σύστημα που ενοποιεί τους ήδη υπάρχοντες τρόπους επικοινωνίας, κρατά σε ένα μέρος τις διευθύνσεις των φίλων του χρήστη. Το γραμματοκιβώτιο κάθε χρήστη θα διαχωρίζει τα μηνύματα κάθε χρήστη ανάμεσα στα χρήσιμα και τα σκουπίδια με βάση και τις επαφές που έχει, δηλαδή το ποιοι είναι φίλοι του χρήστη.

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής παραγωγής του προϊόντος, οι χρήστες θα έχουν διευθύνσεις (@facebook.com) αλλά το προϊόν δεν θα είναι email.

Για τους χρήστες της σελίδας θα είναι διαθέσιμη σταδιακά από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και από κινητά τηλέφωνα.

Κάθε ημέρα 350 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στέλνουν μεταξύ τους τέσσερα δισεκατομμύρια μηνύματα, αριθμός που αυξάνεται σταθερά και γρήγορα, σημειώνουν οι αναλυτές.

Η πρόσκληση που στάλθηκε σε δημοσιογράφους είχε τη μορφή ταχυδρομικού φακέλου και αυτό κίνησε τις υποψίες για το ότι το σχέδιο αφορά το email. Σε αυτή τη περίπτωση το Facebook θα άνοιγε άλλο ένα μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Google.

Παραταύτα, ο Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε ότι το προϊόν είναι «δολοφόνος του Gmail»

in.gr
jonnnylzep