29/11/10

Epilektikoi chef: σαλάτα ροζ - la vie en rose!


Μαύρο???...Όχι!Πολύ .... απαισιόδοξο.
Γκρι....Όχι!Πολύ μουντό...
Λευκό????Τσσσσ...πολύ ουδέτερο.
Χμμμμ...ναι!ΙΔΑΝΙΚΟ!Ρόοοοοοοζ!Όχι πάνθηρας.Ρόζ σαλάτα!Παντζαροσαλάτα!

Υλικά για μια μερίδα:
  • 2 παντζάρια
  • 1 κεσσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 καρύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • Ξύδι
Βράζετε τα παντζάρια.Όταν κρυώσουν τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια.Προσθέτετε στο γιαούρτι το λάδι,λίγο ξύδι,αλάτι,πιπέρι και το σκόρδο.Προσθέτετε τα παντζάρια στο μίγμα γιαουρτιού.Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα προσθέτετε και αυτά στο μίγμα.Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια (1) ώρα περίπου πριν σερβίρετε.

Μας αρέσει γιατί κάνει το φαγητό μας να γλυστράει και έχει υπέροχο ρόζ χρώμα!Μάς θυμίζει παλιούς αριστοκρατικούς μπουφέδες και την κουζίνα της νοικοκυράς μιας άλλης εποχής! 250
ολοστρόγγυλα κεφτεδάκια ετοιμάζονταν για να στολίσουν συμμετρικά το τραπέζι της γιορτής!Όλα καθαρά,υπολογισμένα και σε τάξη!Ήταν η πρώτη φορά που είδα μια ροζ σαλάτα και τώρα νατη!Στέκεται μπροστά μου χαρούμενη και ροζ και ενισχύει αυτή μου τη τάση....να βλέπω ροζ!Je vois la vie en rose!

p.s Εντάξει είναι ροζ, αλλά κάνει και για αγόρια! :)

kat_