19/11/10

Η νέα… hardcore Gallardo Spyder Performante


Η παρουσίαση νέων εκδόσεων από την ιταλική εταιρεία φαίνεται να μην σταματά, καθώς σήμερα αποκαλύφθηκε η κορυφαία και πλέον σπορτίφ έκδοση της ανοιχτής Gallardo. Το όνομά της; 570-4 Performante!
Όπως μαρτυρά και το όνομα της, πρόκειται για την κορυφαία, ως προς τις επιδόσεις (και όχι μόνο), έκδοση της πάντοτε προκλητικής Gallardo Spyder. Όπως ήταν απ’ όλους αναμενόμενο, κάτω από τον… σέξι μανδύα της ιταλικής κατασκευής φιλοξενούνται τα μηχανικά μέρη της κλειστής Superleggera. Έτσι, η νέα 570-4 Spyder Performante είναι κατά 65 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την «βασική», χωρίς να ξεπερνά το άτυπο όριο των 1,5 τόνων. Για να επιτευχθεί αυτό οι Ιταλοί έκαναν εκτεταμένη τη χρήση ελαφριών υλικών, με αποκορύφωμα τα ανθρακονήματα, που συναντώνται στις πόρτες, στα καθίσματα, στον διαχύτη αέρα κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, στην ευμεγέθη πίσω αεροτομή καθώς και στο τούνελ του συστήματος μετάδοσης. Για τον ίδιο λόγο, η νέα Performante δεν διαθέτει πολλές από τις καθιερωμένες ανέσεις, όπως ο κλιματισμός και τα ηλεκτρικά παράθυρα. Σχεδιαστικά, οι αλλαγές αφορούν αποκλειστικά στο εμπρός μέρος (σ.σ.: περισσότερο για καλύτερη ψύξη και λιγότερο για λόγους αισθητικής αναβάθμισης). Χωρίς ακόμα να έχουν καταστεί γνωστά περαιτέρω λεπτομέρειες, οι Ιταλοί ανακοινώνουν πως «ενισχυμένα» είναι και τα φρένα, που κρύβονται πίσω από τις νέες 19άρες ζάντες αλουμινίου, που με τη σειρά τους φιλοξενούνται σε ελαστικά της επίσης ιταλικής Pirelli.
Σε σχέση με τον κινητήρα, τα πράγματα είναι ήδη γνωστά, με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων να εξακολουθεί να αποδίδει 570 ίππους εξασφαλίζοντας… εύκολα μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δλ., καθώς και τελική ταχύτητα 324 χλμ./ώρα.

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr