20/11/10

Remembrance day ...με σήμα την παπαρούνα


Η 11Η Νοεμβρίου,είναι μια σημαντική ημέρα για την αγγλική κουλτούρα καθώς είναι η επέτειος της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου το 1918. Την ημέρα αυτή τιμούνται οι στρατιώτες και πολίτες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους στους δύο Παγκόσμιους Πόλεμους, και γιορτάζεται σε πολλές άλλες χώρες (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Νότια Αφρική, Μάλτα, Γαλλία κ.λπ.) από το 1919 και μετά.

Το σύμβολο της ημέρας είναι η παπαρούνα (poppy) γιατί παπαρούνες φύτρωσαν στα πεδία της μάχης στη Φλαμανδία μετά το τέλος του 1ου Παγκόσμιου Πόλεμου.Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να αγοράσει με ένα συμβολικό ποσό μια χάρτινη παπαρούνα από πΛανόδιους πωλητές. Την παπαρούνα αυτή την φορού καρφιτσωμένη σε σακάκια, καπέλα και τσάντες. Τα χρήματα που μαζεύονται πάνε σε βετεράνους στρατιώτες, απόμαχους των δύο πόλεμων.

''Remembrance Day is observed on 11 November to recall the official end of World War I on that date in 1918, as the major hostilities of World War I were formally ended "at the 11th hour of the 11th day of the 11th month" of 1918 with the German signing of the Armisticε.'' - en.wikipedia.org

Η παπαρούνα χάρη στο έντονο κόκκινο χρώμα, έγινε το έμβλημα για την ημέρα μνήμης.Για ποιό λόγο αναρτήθηκε αυτό το post σήμερα 20 Νοεμβρίου? Οι πιο παρατηρητικοί από εσάς θα παρατηρήσατε στο post HP7/19/11/2010 καρφιτσωμένη την γνωστή παπαρούνα και στους 3 πρωταγωνιστές. καθώς η παγκόσμια πρεμιέρα της έβδομης ταινίας Harry Potter, the deathly hallows,έλαβε χώρα την 11η Νοεμβρίου-Poppy day!

Και επειδή και σε εμάς φάνηκε περίεργο μέσα στο london tub, καθώς παρατηρήσαμε την αγγλική μόδα να ανθοφορεί επικίνδυνα, ρωτήσαμε, μάθαμε και σας μεταφέρουμε ένα στοιχείο πολιτισμού μιας άλλης χώρας!

Φιλικά kat_