10/11/10

Κακλαμάνης vs Καμίνης

PERIERGOS PAPAGALOS
Διαφωνώ απόλυτα με τη λογική – που έχει εξελιχθεί σε εκλογική τάση και κοινωνικό trend –της καταψήφισης ή όχι του κυβερνώντος, και όχι της υπερψήφισης του καταλληλότερου για να κυβερνήσει.

Τέτοια είναι η περίπτωση των δύο υποψηφίων για τον Δήμο της Αθήνας. Ο μεν Κακλαμάνης ασχολείται με το να...
πείσει για το εάν έκανε έργο και ποιο και τι προτίθεται να κάνει από εδώ κι έπειτα. Ο δε Καμίνης ασχολείται με το να υβρίζει και να κατηγορεί τον Κακλαμάνη. Ο καταγγελτικός λόγος, όμως από τα χρόνια της φοιτητικής εκπροσώπησης (ή φοιτητικού συνδικαλισμού) δεν μου άρεσε ποτέ. Θέλω να δω προτάσεις, όραμα, μελέτες… Από που παίρνουν εν προκειμένω το Δήμο και που θέλουν να τον πάνε.

Το έχω ξαναπεί, ο Κακλαμάνης δεν ήταν ο καλύτερος δήμαρχος που πέρασε ποτέ, αλλά ο Καμίνης δεν με πείθει για κανέναν λόγο. Ο Κακλαμάνης μου είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες πριν 4 χρόνια και έφερε στην πράξη λιγότερα. Ελπίζω πως το ποσοστό του πρώτου γύρου του έδωσε το μήνυμα που χρειαζόταν.

Ο Καμίνης δεν μου δείχνει κάποια προοπτική, δεν μου εξηγεί τι θέλει να κάνει, παρά μόνο κατηγορεί τον Κακλαμάνη. Δείξε μου άνθρωπε μου γιατί είσαι καλύτερος, γιατί να σε πιστέψω, τι θες να κάνεις και κυρίως πως. Ο Καμίνης ενδεχομένως να είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας πολύ καλά καταρτισμένος επιστήμονας. Ίσως να είναι και πολύ ευχάριστος στην παρέα, αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτικός.

Πολλοί που διαβάζουν αυτό το κείμενο θα πεταχτούν και θα πουν το μοδάτο «εγώ δεν θέλω επαγγελματία πολιτικό», και γενικότερα θα συμφωνήσω. Για τον Δήμο της Αθήνας όμως θα διαφωνήσω. Κύρια διότι ο Δήμαρχος της Αθήνας είναι κεντρικό πολιτικό πρόσωπο. Ο Καμίνης τι εμπειρία έχει από όλη τη διαδικασία του policy making; Έχει χρειαστεί ποτέ να συμψηφίσει συμφέροντα; Έχει εμπλακεί ποτέ σε διαδικασία υπερκάλυψης των διαφόρων εμπλεκομένων ομάδων πίεσης; Πολύ αμφιβάλω, και αυτή η θέση είτε μας αρέσει, είτε όχι απαιτεί πολιτικούς ελιγμούς και φοβάμαι πως αν εκλεγεί ο Καμίνης θα χαθεί κάπου ανάμεσα στους διαδρόμους του policy process.

Λευτέρης Ξενάκης

12 comments:

elegsis είπε...

Περίεργε παπαγάλε,

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τον Γ. Καμίνη, δες στο παρακάτω link κάποιες από τις προτάσεις του:

http://epilektika.blogspot.com/2010/11/7.html

Δεν ξέρω αν αυτές έγιναν την τελευταία στιγμή και αν πριν δεν είχε κανένα πρόγραμμα (δεν είμαι δημότης Αθηναίων και δεν έχω παρακολουθήσει την ιστορικότητα των εξαγγελιών τους), ωστόσο στην παρούσα φάση αυτές υφίστανται. Και άραγε μήπως η Αθήνα χρειάζεται επιτέλους κάποιον που να είναι μακριά από την πολιτική, κάποιον που να έχει βλέψεις μόνο για το δήμο και την εξέλιξή του; Σε παραπέμπω στις δημοτικές αρχές των τελευταίων δεκαετιών που οι ίδιοι (και η ιστορία) έδειξαν πως ο δήμος αποτέλεσε έρεισμα για πολιτικές επιδιώξεις.

Ο Κακλαμάνης μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στην αρχή της θητείας του αλλά τώρα μου είναι ιδιαίτερα αντιπαθής. Ο Καμίνης εμφανίζει να έχει τη θέληση να πετύχει στο δήμο - άλλωστε η υποψηφιότητά του προηγήθηκε της στήριξης των κομμάτων.

Δε μένει να δούμε την Κυριακή τι θα αποφασίσουν οι Αθηναίοι δημότες...

Ανώνυμος είπε...

Το βασικότερο πρόβλημα των Αθηναίων αυτή τη στιγμή είναι η ανεξέλεγτη λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα. Και σ αυτό το ζήτημα οι θέσεις του Καμίνη είναι απείρως χειρότερες από αυτές του Κακλαμάνη. Δεν θα ψηφίσω Καμίνη για έναν επιπλέον λόγο. Δε θέλω σε καμιά περίπτωση να δω τη Δραγώνα Γ.Γ του Δήμου. Αυτά από έναν ταλαιπωρημένο Αθηναίο.

elegsis είπε...

...Ασφαλώς εντάσσεις και τη γκετοποίηση περιοχών του κέντρου της Αθήνας στα πλαίσια του βασικότερου προβλήματος των Αθηναίων αυτή τη στιγμή. Μήπως αυτό το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Για τις ιερόδουλες που ψωνίζονται καθημερινά πίσω από το Δημαρχείο τι έχεις να πεις; Αυτές είναι λοιπόν οι θέσεις του κ. Κακλαμάνη; Τυχαία μπήκε άλλωστε η Χρυσή Αυγή στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας; Όχι, απλώς καποιοι άλλοι επέλεξαν να εκφράσουν έτσι την αντίδρασή τους στις πολιτικές Κακλαμάνη στην ανεξέλεγκτη λαθρομενάστευση και εγκληματικότητα. Όλα έχουν την εξήγησή τους. Και κάποιοι ευθύνες.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μην πέφτετε στην παγίδα του Καμίνη. Βεβαίως και η μετανάστευση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο ο δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά γι αυτό. Είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής και αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και γενικότερης στρατηγικής που δυστυχώς στον συγκεκριμένο τομέα δεν έχει η χώρα. Ο Καμίνης έχει συγκεκριμένες απόψεις για το θέμα. Τις ακούσαμε τις μάθαμε. Άλλωστε είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχος που δεν πήγε να συνομιλήσει με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα γιατί όπως είπε "δεν θέλω να με κάνετε ομελέτα" (σ.σ. να φάει αυγά όπως άλλοι υποψήφιοι που όμως πήγαν). Θα περίμενα να ακούσω συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις για το περιβάλλον, την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, τον αθλητισμό, τα σχολεία και την αναμόρφωση της πόλης που σε μερικά σημεία είναι τριτοκοσμική.

elegsis είπε...

Πάντως από τον Κακλαμάνη είδαμε τα σχέδια του στην πράξη για το περιβάλλον, την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, τον αθλητισμό, τα σχολεία και την αναμόρφωση της πόλης: σε μερικά σημεία είναι τριτοκοσμική.

Ευχαριστώ για την πάσα :)

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ 4:51 δεν με έχει ικανοποιήσει η δημαρχιακή θητεία Κακλαμάνη. Και αυτά που γράφω δεν τα γράφω προς υποστήριξη του. Πραγματικά επιθυμώ να ακούσω συγκεκριμένες πρωτοποριακές προτάσεις για μια καλύτερη Αθήνα. Ο Καμίνης δεν έχει πει τίποτα για όλα αυτά τα θέματα. Παίζει στο δικό του γήπεδο μιλώντας ακατάπαυστα για τις νομολογίες του και τις αποφάσεις του ως ΣτΠ. Για δήμαρχο ψηφίζουμε όχι για δικηγόρο.

elegsis είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Τελικά ίσως ένας δικηγόρος μας χρειάζεται για να διεκδικήσουμε όσα νόμιμα δικαιούμαστε σε αυτή την πόλη...

Επίσης εμφανίζομαι με όνομα (elegsis) και όχι με την ώρα (4.51)

:)

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Elegsis,
Ζητώ συγνώμη που δεν σε αποκάλεσα με το "πραγματικό" σου όνομα. Ταυτόχρονα λυπάμαι γιατί και εσύ όπως και ο υποψήφιος που υποστηρίζεις φανατικά, συνεχίζετε να παίζεται μπάλα εκεί που σας συμφέρει και να μιλάτε για πράγματα που ξέρετε και όχι για το Δήμο. Επαναλαμβάνω ότι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές. Δεν ψηφίζουμε ούτε κατά του μνημονίου, ούτε κατά της κυβέρνησης, ούτε φυσικά για πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου!!!

elegsis είπε...

To elegsis δεν αποτελέι το "πραγματικό" μου όνομα, αλλά όλοι μπορούν να βρουν εύκολα ποιος υπάρχει πίσω από αυτό το ψευδώνυμο.

Επίσης, δεν υποστηρίζω φανατικά Καμίνη, αλλά κυρίως κατακρίνω την παρούσα αυτοδιοικητική αρχή. Τα σκουπίδια στους δρόμους και η γκετοποίηση του κέντρου είναι στοιχεία μη πολιτισμένης κοινωνίας. Κάποιος έπρεπε να λύσει τα προβλήματα αυτά, γι' αυτό και οι πολίτες πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Η εκάστοτε δημοτική αρχή κρίνεται τελικά από το έργο της. Όπως θα κριθεί και μετά από 4 χρόνια και ο επόμενος δήμαρχος. Κάποιος λοιπόν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο Καμίνης δε φαίνεται να είναι επαγγελματίας πολιτικός. Και αυτό είναι που προτιμώ. Όχι έναν (ακόμα) επαγγελματία πολιτκό στην αυτοδιοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και μέρες στο σταθμό Λαρίσης μοιράζουν φυλλάδια στην Πακιστανική γλώσσα που λένε να ψηφίσουν τον Καμίνη!!! Αυτο είναι το σχέδιο του κ. Καμίνη

elegsis είπε...

Ευτυχώς που τα έγραφαν στα Πακιστανικά για να μη λένε μετά ότι έπεισε τους Έλληνες με ψεύτικες υποσχεσεις... :)

Periergos Papagalos είπε...

Η πλειοψηφία αποφάσισε και παρόλο που δεν είμαι κάτοικος Αθηνών, εύχομαι ο νέος Δήμαρχος να αποδειχθεί καλός, σωστός, τίμιος και αποδοτικός για το καλό όλων μας. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.