7/12/10

Σχέδιο άθλησης όλων των πολιτών


Σχέδιο άθλησης όλων των πολιτών παρουσίασαν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Χρήστος Αηδόνης και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Σε αυτό προβλέπεται η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου με την μετατροπή του σε ελεύθερο χώρο άθλησης. Το σχέδιο αναμένεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών για συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Φιλόδοξος στόχος, μάλιστα, του προγράμματος είναι η μείωση της παχυσαρκίας κατά 5%.

«Όλοι οι ανοιχτοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους άθλησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδόνης «Θα εκμεταλλευθούμε τον κάθε χώρο. Μας ενδιαφέρει να αθλείται όλη η κοινωνία. Χρειαζόμαστε διαδρομές άθλησης», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο της Πολιτείας για τεχνητή χιόνωση σε μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ώστε να αποτελέσει ο αθλητισμός και μία υπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Πάνος Μπιτσαξής στάθηκε στο χαμηλό κόστος του προγράμματος σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη κοινωνική του εμβέλεια.

naftemporiki.gr

johnnylzep