10/12/10

Ήταν ένα μικρό καράβι.....

Φέτος, δεν έχω καθόλου όρεξη να στολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο.Πείτε ότι βαριέμαι,πείτε ότι δεν έχω διάθεση,χρόνο,χώρο...απόφασισα να εξερευνήσω την επιλογή του χριστουγεννιάτικου καραβιού.

Για να πώ την αλήθεια για κάποιο λόγο θεώρουσα πως είναι μια επιλογή ελληνική και διαφορετική.Άς στολίσουν οι υπόλοιποι δέντρο σκέφτηκα, εγώ θα στολίσω καράβι!Τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι χάνουν την κυριακάτικη προπόνηση ποδοσφαίρου,λόγω της ενασχόλησης με τη χώρα μας, ένιωσα την υποχρέωση να ακολουθήσω τον greek way!


Στην Ελλάδα το έθιμο του έλατου ήρθε από τις βόρειεσ χώρεςΟι Έλληνες κατά παράδοση,ναυτικός λαός στόλιζαν ένα μικρό ξύλινο καράβι με πανιά।Τριγυρνούσαν με αυτό και έλεγαν τα κάλαντα!Κάνοντας και μια εκκλησιαστική αναφορά η εκκλησία συχνά συμβολίζεται με πλοίο.

Ανέβηκα γεμάτη ενθουσιασμό τον κεντρικό δρόμο που με οδηγεί σπίτι μου, μπαίνοντας σε βιβλιοπωλεία και εποχιακά μαγαζιά...Το αποτέλεσμα απογοητευτικό...Η τιμή ενός μέτριου καραβιού ειναι € 40,०० και μικρό μέγεθος δεν βρήκα.Η τελευταία λύση ήταν το νετ...Τίποτα και εκεί.Κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις είχαν ήδη εξαντληθεί.

Δεν ξέρω τι θα κάνω...αλλά σίγουρα θα προσπάθησω να υποστηρίξω την επιλογή του καραβιού!Αλήθεια εσείς τι ψηφίζετε???Έλατο η καράβι???

φιλικά,
kat_