13/12/10

Παραλύουν οι συγκοινωνίες το επόμενο τριήμερο

Σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει από αύριο έως και την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της Αττικής, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Αύριο, Τρίτη χειρόφρενο τραβούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι...

Την Τετάρτη, ημέρα της Γενικής Απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Μετρό και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΜ προσανατολίζονται και για νέα 24ωρη απεργία.

Τριήμερο ταλαιπωρίας όμως αναμένεται και για τους επιβάτες του ΟΣΕ, καθώς σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που καλύπτουν όλο το 24ωρο έχουν εξαγγελθεί για αύριο Τρίτη, γεγονός που σημαίνει πως τα τρένα ουσιαστικά δεν θα κινηθούν. Η ΠΟΣ προχωρά επίσης σε δύο 24ωρες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι την Τετάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, σε τετράωρη στάση εργασίας 10.00 με 14.00 προχωρούν και οι οδηγοί των ταξί. Ωστόσο, αποφάσισαν λόγω της οικονομικής κρίσης, να μην εισπράττουν από τους πελάτες τους δώρο Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της Τετάρτης έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα για ένα 24ωρο να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν εκατοντάδες προγραμματισμένες πτήσεις.

Τέλος, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα μείνουν και τα πλοία την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΠΝΟ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1909699

inglourious basterd...