22/10/10

Εκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους

Τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους που θα δοθεί στο τέλος Δεκεμβρίου μαζί με τη σύνταξη καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Περιστέρι.

Τονίζοντας πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν πληγεί περισσότερο από όλους, έκανε λόγο για μια πρώτη συμβολική κίνηση. Δεν λύνουμε με αυτό το μέτρο το πρόβλημα, αλλά δεν τους ξεχνάμε, παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, το ύψος και οι προϋποθέσεις της ενίσχυσης θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η ενίσχυση αυτή αποτελεί έναν «ελάχιστο φόρο τιμής» στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος. «Αυτά τα μέτρα μας τα επιβάλλει μόνο η συνείδησή μας», είπε χαρακτηριστικά, συνδέοντας τις αποφάσεις αυτές με τα «πρώτα θετικά βήματα που έχουν γίνει [στην πορεία της οικονομίας]» και καλώντας σε «ακόμα μεγαλύτερα βήματα».

Δεσμεύθηκε εκ νέου ότι δεν θα υπάρξει καμία επιπλέον επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων και αύξηση φορολογικών συντελεστών. «Η συνέπειά μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν παιχνίδια με τη φωτιά τώρα με τις εκλογές» επεσήμανε.