25/10/10

Μπαλάρα… και συντήρηση

Με ένα φοβερό α’ ημίχρονο, όπου δημιουργούσε την μία φάση πίσω από την άλλη, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Άρη στο «Καραϊσκάκη».

Συντήρηση δυνάμεων έκαναν στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», που έδειξαν απόλυτα έτοιμοι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο πάνε με αέρα τεσσάρων πόντων από τον «αιώνιο» αντίπαλο..

Ο Ριέρα (2’) πέτυχε το γκολ της νίκης, ο Ιμπαγάσα (30’) αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ δοκάρι είχε ο Φετφατζίδης (18’) στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα.

Τους 18 πόντους έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι», που είναι πρώτοι στην βαθμολογία.

Φοβερό α’ ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στα πρώτα 45 λεπτά δημιουργούσε την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Απ’ όλες αυτές όμως αξιοποιήθηκε μονάχα μία. Μόλις στο 2’ ο Ριέρα εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σηφάκη και σε κενή εστία έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Με τον Ιμπαγάσα να μοιράζει απλόχερα ασίστ και τον Μιραλάς να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν λεπτό σε ησυχία τον πορτιέρο του Άρη.

Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα, ο Φετφατζίδης ήταν ορεξάτος και ιδιαίτερα κινητικός όπως συνήθως. Λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, αφού μετά από εξαιρετική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, μιας και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Οι Πειραιώτες είχαν πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά ακόμα και από τα έντεκα μέτρα (αστόχησε ο Ιμπαγάσα σε εκτέλεση πέναλτι στο 30') δεν κατέστη δυνατό να σκοράρουν. Ο Φατί, ο οποίος ανέτρεψε τον Ντουντού, είχε υποπέσει σε παράβαση μέσα στην περιοχή και ένα λεπτό πριν, ρίχνοντας τον Φουστέρ, αλλά ο διαιτητής (Μήτσιος) έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι διορθωτικές κινήσεις του Κούπερ (είσοδος των Χαβίτο και Κόκε) στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου έδωσαν πνοή στην επίθεση του Άρη. Σε συνδυασμό μάλιστα με την χαλαρότητα του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σοβαρή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Έχοντας στο μυαλό τους το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Βαλβέρδε έκαναν συντήρηση δυνάμεων, κάτι που πάντως δεν τους στοίχησε.


inglourious basterd...