28/10/10

Ακυρώθηκε παρέλαση λόγω ρατσιστικής παρέμβασης

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στο Καμάρι Σαντορίνης έλαβε η διευθύντρια του σχολείου, έπειτα από παρέμβαση κατοίκων που απείλησαν με επεισόδια σε περίπτωση που κρατήσει τη σημαία ο Αλβανός μαθητής που είχε οριστεί σημαιοφόρος. Η απόφαση να κρατήσει τη σημαία ο αλβανικής καταγωγής μαθητής λήφθηκε έπειτα από κλήρωση λόγω ισοψηφίας 4 παιδιών, 2 Αλβανών και 2 Ελλήνων.

Στο Καμάρι υπάρχει ένας πυρήνας νεοταξιτών, οι οποίοι... δηλώνουν και υπογράφουν και τα συνθήματα τους ως «Νέα Τάξη» που δυσφόρησε μπροστά στην απόφαση να είναι σημαιοφόρος ένα παιδί αλβανικής καταγωγής και απείλησαν με επεισόδια σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί υπό αυτές τις συνθήκες η παρέλαση. Λόγω των απειλών, μάλιστα, ορισμένοι γονείς επέλεξαν να μην πάνε τα παιδιά τους στην παρέλαση.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλαση, μέλη της ομάδας στάθηκαν στη μέση του δρόμου, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει η παρέλαση αν κρατήσει τη σημαία Αλβανός μαθητής. Φοβούμενη επεισόδια, μετά την κατάθεση του στεφάνου, η διευθύντρια αποφάσισε να μη γίνει η παρέλαση και απέσυρε τα παιδιά στο σχολείο.

Εκ μέρους του χωρίου δεν υπήρξε κάποια δυναμική προσπάθεια να μην περάσει το ρατσιστικό αίτημα.

Πηγή:
tvxs.gr

Special thanks to:
anageos.blogspot.com

Η φωτογραφία είναι από το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Άνδρου:
http://dimgavriou.blogspot.com/2009_10_01_archive.html

elegsis