14/10/10

Γ. Παπανδρέου σε ανοικτή συζήτηση με εξαγωγείς

Αποφασισμένος να πατάξει τη γραφειοκρατία την πολυνομία και τις νοοτροπίες του παρελθόντος που έχουν καταστήσει υπηρεσίες του δημοσίου σε «κλειστά μαγαζάκια» και «φέουδα», λειτουργώντας ως «μήτρα διαφθοράς», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της ανοικτής συζήτησης των εξαγωγέων στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη.


Ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη αιφνιδιαστικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο κύκλου επαφών με τους εξαγωγείς όλης της χώρας, ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι οι εξαγωγείς, παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, έχουν καταφέρει να αποτελέσουν με αξιοπιστία και συνέπεια αυτό που πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα, δηλαδή δημιουργική, τολμηρή και αποτελεσματική, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

«Είμαστε αποφασισμένοι», είπε, «να εγκαθιδρύσουμε καθαρούς και απλούς κανόνες στις σχέσεις επιχειρηματιών και Πολιτείας, γιατί γνωρίζουμε ότι η πολυνομία και πολυπλοκότητα των θεσμών αποτελούν μήτρα διαφθοράς».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη βοήθεια της επιχειρηματικής κοινότητας για την αλλαγή της νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα, ώστε ειδικά το φορολογικό πλαίσιο να λειτουργεί κατά τρόπο ώστε να αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες ως αξιόπιστους εταίρους και όχι ως υπόπτους τους οποίους προσπαθεί να τιμωρήσει αδιακρίτως.

Παράλληλα, είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

«Σεβόμαστε», σημείωσε χαρακτηριστικά, «την λειτουργία του κάθε ενός από εσάς και πιστεύουμε ότι πρέπει να ελέγχεται με τρόπο διαφανή χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν από τους επιχειρηματίες στον πρωθυπουργό είναι η ανάγκη να δοθούν δυνατότητες στους νέους να αναδείξουν τις ιδέες τους και το δυναμισμό τους, καθώς και να αποκτήσουν ως όραμα τη δημιουργικότητα.

Η αναφορά αυτή ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα το κ. Παπανδρέου, ο οποίος συμφώνησε ότι «πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για την αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει όλοι μαζί να ξυπνήσουμε το γίγαντα που σήμερα ...πίνει καφέ, αλλά μπορεί να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του και να επιτύχει, αν του δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=360661&dt=14/10/2010#ixzz12L0b3VgT