29/10/10

Ο αδύναμος συνήθως ανασταίνεται...


O pmicha γράφει...
Το αυριανό “Derby” μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι ένα από τα πιο εύκολα σε πρόβλεψη των τελευταίων ετών, εάν κρίνουμε σύμφωνα με την αγωνιστική φόρμα των δύο αντιπάλων. Θα προέβλεπα μια άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού, έστω κι αν παίζει εκτός έδρας. Η ομάδα του Βαλβερδε έχει παίξει κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, όπως στο πρώτο ημίχρονο με τον Άρη.
Όμως ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ να νικήσει για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας αλλά και για να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στον ένα πόντο. Τις περισσότερες φορές, τέτοιου είδους αγώνες τους κερδίζει αυτός με το μεγαλύτερο κίνητρο αλλά και αυτός που βρίσκεται σε μειονεκτική θέση… Για παράδειγμα, θυμηθείτε πέρυσι στο ΟΑΚΑ που κέρδισε Ολυμπιακός.
Και οι δύο πάντως θα παίζουν με …10 παίχτες αύριο. Απο την μία ο Τζόρβας, από την άλλη ο Πάρντο… Τα πιάσαμε τα λεφτά μας…!
Πάντως δεν ξέρω τι θα ήταν ιδανικό για τον Ολυμπιακό… Να κερδίσει αύριο και να ξεφύγει με 7 ή να πάρει X και να κρατήσει ο Παναθηναϊκός τον Νιόπλια, κουκουλώνοντας έτσι την γκρίνια που υπάρχει για μερικές μέρες ακόμα; Η παρέλαση πέρασε, την έβγαλε…
Για τον Παναθηνακό ξέρουμε τι θα ήταν το ιδανικό… Να κερδίσει και με μεγάλο σκόρ… Ίσως και να τραυματιστεί και ο Κατσουράνης με τον Καραγκόυνη για να μην τσακώνονται εάν πρέπει να παίξουν ή όχι…

Αύριο αγωνιστική ανάλυση των δύο αντιπάλων…