22/10/10

Bloomberg: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας

Για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, το κόστος ασφάλισης έναντι της ελληνικής χρεοκοπίας μέσα σε ένα χρόνο, είναι φθηνότερο από την αγορά κάλυψης για περισσότερο χρόνο, με τους αναλυτές να σχολιάζουν πώς πρόκειται για ένδειξη μείωσης του ρίσκου στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Τα CDS ασφάλισης των ελληνικών κρατικών ομολόγων ενός έτους, διαμορφώνονται στις 565 μονάδες βάσης, 61 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα CDS των 10ετών ομολόγων.

Πριν από το πακέτο διάσωσης των 110 δισ. ευρώ το Μάιο, οι επενδυτές καλούνταν να πληρώσουν 656 μονάδες βάσης υψηλότερα για τα CDS ομολόγων ενός έτους, σε σχέση με το κόστος δεκαετούς ασφάλισης.

Όπως σχολιάζει αναλυτής της Conduit Capital Markets, ο Anke Richter, «το momentum για την Ελλάδα έχει αλλάξει πολύ, είναι πλέον περισσότερο θετικό τις τελευταίες εβδομάδες. (Οι Έλληνες) Αποδεικνύουν στην αγορά ότι φέρνουν τάξη στα του οίκου τους και σημειώνουν καλή πρόοδο».

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, παραδοσιακά το κόστος ασφάλισης μακροπρόθεσμου χρέους είναι πιο ακριβό από το βραχυπρόθεσμο, και μια αναστροφή στην πορεία των CDS, σηματοδοτεί ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως επίκειται κίνδυνος χρεοκοπίας.

Αναλυτής της ολλανδικής F&C Asset Management αναφέρει ότι το κλίμα έχει αναστραφεί λιγάκι αναφορικά με την Ελλάδα. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι το εξετάζουν από τη θεμελιώδη πλευρά του».



Πηγή:www.capital.gr