Επειδή έτσι μας αρέσει!
Σας υποσχεθήκαμε ανατρεπτική συνταγή για το σαββατοκύριακο και επειδή είμεθα άνθρωποι των έργων και όχι των λόγων σας την προσφέρουμε στις οθόνες σας και σας την προτείνουμε για το σαββατοκύριακο. CAKE λουκάνικο λοιπόν και το όνομα αυτού...Επειδή! Τη συνταγή μας προσφέρει ο φίλος μας dimgiannak! Ποιός είπε πως οι άντρες δεν μπαίνουν στην κουζίνα?Απλές γεύσεις για επιλεκτικούς ουρανισκούς!
Το κέικ αυτό το ονόμασα ΄΄επειδή΄΄, επειδή είναι αλμύρο αλλά είναι κέικ (και αυτό είναι ανατροπή)।Επειδή τον τελευταίο καιρό απέχουμε τελείως από τη ζάχαρη και συνεπώς από τα λαχταριστά γλυκά κέικ (αυτός είναι και ο λόγος που δημοκρατικά επιλέγουμε να αναρτήσουμε μόνο υγειινές συνταγές!).Επειδή στα παιδικά μας χρόνια το σπίτι μοσχοβολούσε κέικ, Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα.Επειδή ο καιρός προδιαθέτει για ...μίξεις και ζεστούς φούρνους!
Στο ψητό λοιπόν επειδή .... έτσι μας αρέσει! Σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε 3 / 4 του φλυτζανιού λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο, (επειδή είναι πιο ελαφρύ...), 4 αυγά και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ (φουσκωτικό που λέει και σε ένα παλιό σήριαλ!).Προσθέτουμε και μια κούπα γάλα!Α νακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 500 γρ।(το βλέπουμε και με το μάτι μας που κόβει) μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι για να κανουμε το μείγμα πικάντικο!
Κόβουμε τυρί φέτα και ότι άλλο από τα κίτρινα τυριά μας αρέσει σε κυβάκια και ένα μεγάλο λουκάνικο σε φετάκια.Βάζουμε το λουκάνικο σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε το τυρί και τα λουκανικάκια στο μείγμα και ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα!
Αγχολυθήκατε? Περιμένουμε τα σχόλια σας, σ/κ έρχεται!
Ευχαριστούμε τον dimgiannak!
Καλή επιτυχία!
Kat_
Το κέικ αυτό το ονόμασα ΄΄επειδή΄΄, επειδή είναι αλμύρο αλλά είναι κέικ (και αυτό είναι ανατροπή)।Επειδή τον τελευταίο καιρό απέχουμε τελείως από τη ζάχαρη και συνεπώς από τα λαχταριστά γλυκά κέικ (αυτός είναι και ο λόγος που δημοκρατικά επιλέγουμε να αναρτήσουμε μόνο υγειινές συνταγές!).Επειδή στα παιδικά μας χρόνια το σπίτι μοσχοβολούσε κέικ, Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα.Επειδή ο καιρός προδιαθέτει για ...μίξεις και ζεστούς φούρνους!
Στο ψητό λοιπόν επειδή .... έτσι μας αρέσει! Σε ένα μεγάλο μπώλ, ρίχνουμε 3 / 4 του φλυτζανιού λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο, (επειδή είναι πιο ελαφρύ...), 4 αυγά και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ (φουσκωτικό που λέει και σε ένα παλιό σήριαλ!).Προσθέτουμε και μια κούπα γάλα!Α νακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 500 γρ।(το βλέπουμε και με το μάτι μας που κόβει) μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι για να κανουμε το μείγμα πικάντικο!
Κόβουμε τυρί φέτα και ότι άλλο από τα κίτρινα τυριά μας αρέσει σε κυβάκια και ένα μεγάλο λουκάνικο σε φετάκια.Βάζουμε το λουκάνικο σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε το τυρί και τα λουκανικάκια στο μείγμα και ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα!
Αγχολυθήκατε? Περιμένουμε τα σχόλια σας, σ/κ έρχεται!
Ευχαριστούμε τον dimgiannak!
Καλή επιτυχία!
Kat_
2 comments:
Eyxaristoume ontos polu ton dimgiannak gia ti suntagi tou!!! pragmatika an imastan oloi toso noikokurides ti tis thelame tis gunaikes!!! xara sti gynaika poy tha ton parei!!!
Bravo dimgiannak bravo!!!
paidi gia spiti, mono pou den exei parei eidikeusi sta thalassina!
Anamenoume kai alla kaloudia apo ton pragmatika eplektiko chef dimgiannak!
antres paradeimatisteite!
Δημοσίευση σχολίου