31/10/10

epilektikoi chef: Κρέπες από Σπίτι!

Κυριακή 31 Οκτωβρίου ,

Οι epilektikoi chef: σας έχουν συνηθίσει σε υγιειινές προτάσεις...Σήμερα αποφασίσουμε να αναρτήσουμε κρέπες φτιαγμένες από τα χεράκια μας για να αντικαταστήσουμε τις ''υπερφορτωμένες'' κρέπες 24h open! Ο λόγος για τον οποίο αναγράψαμε και ημερομηνία στο post είναι διότι σήμερα διεξάγεται ο 28ος κλασσικός μαραθώνιος Αθηνών και γιορτάζουμε 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα! Σήμερα λοιπόν όσοι τρέξουν (<20.000)θα χρειαστούν περισσότερες θερμίδες!


Επειδή λαχταράμε μια καλοψημένη κρεπούλα μετά από ξενύχτι (αρκεί να μην τρέχουμε στο μαραθώνιο), τα υλικά της συνταγής μας δεν θα σας δυσκολέψουν καθόλου! Τα βλέπω όλα διπλά: 2 κουταλιές βιτάμ, 2 φλυτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών, 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 αυγά!
Θα χρησμοποιήσουμε ένα μικρό αντικολλητκό τηγάνι και ένα μπωλ.Ρίχνουμε το βιτάμ μέσα στο τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.Στο μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και στο τέλος το βιτάμ που είναι πια σε υγρή μορφή.Χτυπάμε για πέντε λεπτά το μείγμα με το μίξερ.
Παίρνουμε ένα φλυτζανάκι του καφέ, το γεμίζουμε στα 3/4 με μείγμα κρέπας και το ρίχνουμε στο τηγάνι।Με γρήγορες κινήσεις το απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλη την επιφάνεια।Στη συνέχεια ακουμπάμε το τηγάνι στο μάτι ώστε να ψηθεί।Ακολουθεί το κινηματογραφικό αναποδογύρισμα της κρέπας.Σηκώνουμε το τηγανάκι στον αέρα, κουνάμε ελαφρά για να δούμε αν ξεκολλούν τα τοιχώματα, που σημαίνει πως από κάτω έχει ψηθεί και γρήγορα κάνουμε μια απότομη κίνηση προς τα πάνω ώστε να αναποδογυρίσει η κρέπα!Αφήνουμε για ένα λεπτάκι και η κρέπα είναι έτοιμη.Ακουλουθεί η επόμενη!

Συνδιάστε:γαλοπούλα/λουκανικάκια,τριμμένο τυρί,πιπεριά,μανιτάρια (αλμυρή πρόταση) ή μελι,κανέλλα και καρύδια (γλυκειά πρόταση, είπε κανείς μερέντα?????κανω πως δεν το άκουσα και δεν είδα τίποτα!)


Φιλικά kat_