19/10/10

Συγχωνεύονται Marfin-Πειραιώς;

Ας δούμε τι αναφέρουν τα διάφορα sites και οι δικές μας πληροφορίες...
Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρισιμότατες, καθώς θα φανεί αν μπορεί να προχωρήσει μια συγχώνευση μεταξύ Πειραιώς και MarfinPopularBank. Αν οι δύο πλευρές επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπάρχουν πιθανότητες να προκύψει ένα μεγάλο και σημαντικό deal στις τράπεζες.

Αν ο χρόνος παρέλθει, ενδεχομένως να αναβληθεί το εγχείρημα συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Οι διοικήσεις των τραπεζών Πειραιώς, υπό τον Μιχάλη Σάλλα, και Marfin, υπό τον Ανδρέα Βγενόπουλο, κατά καιρούς έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας. Τα επίμαχα σημεία που αναδύονται κατά τις επαφές, συνοψίζονται ως εξής:

Οι διοικήσεις Σάλλα και Βγενόπουλου είναι κυρίαρχες στους ομίλους που διοικούν. Ως εκ τούτου αν αποφασίσουν ένα deal, προφανώς έχουν τη δυνατότητα να πείσουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς.

Οι μάνατζερ Σάλλας και Βγενόπουλος εμφανίζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και αντιθέσεις. Διοικητικά όμως οι τράπεζες ταιριάζουν ως προς τη φιλοσοφία του μάνατζμεντ. Αν κατέληγαν σε συμφωνία, το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι ποια θα ήταν η ιεραρχική δομή αλλά κυρίως ποιος ή ποιο σχήμα θα διοικούσε. Σε ένα σχήμα με πρόεδρο τον Σάλλα και αντιπρόεδρο τον Βγενόπουλο θα χωρούσε και ένας διευθύνων σύμβουλος;

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=87849

Μαρφίν-Πειραιώς: Οι φήμες για συγχώνευση των δύο τραπεζών κυκλοφόρησαν μεταξύ διαχειριστών ξένων οίκων και traders, που ερμήνευσαν με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη άνοδο που σημείωνε αρχικά η μετοχή της Μαρφίν. Ο υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων της Πειραιώς Γ. Πουλόπουλος έσπευσε στο Reuters να διαψεύσει τις φήμες, αναφέροντας: «Δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Το διαψεύδουμε κατηγορηματικά». Υπενθυμίζεται ότι Μαρφίν και Πειραιώς, μετά τις κινήσεις επιθετικής εξαγοράς της μιας προς την άλλη προ διετίας, συμφώνησαν να απέχουν από την υποβολή δημοσίων προτάσεων εξαγορά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Επομένως, εάν επρόκειτο να συμβεί κάτι τώρα, θα έπρεπε να γίνει μόνο μέσω φιλικής διεργασίας...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1146875&nt=103

Πόσο κοντά είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η Marfin ως προς τη σύναψη μιας μεταξύ τους στρατηγικής συμμαχίας; Φήμες της αγοράς θέλουν τους δύο ομίλους να βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και μάλιστα σύμφωνα με ένα ακραίο σενάριο, να έχουν φτάσει στο «παρά 5».

Από τις ίδιες τις τράπεζες, ωστόσο, το σενάριο διαψεύδεται κι ανεπισήμως υποστηρίζεται ότι σε μια φάση που όλοι μιλούν με όλους είναι λογικό κάποια στιγμή να κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι. Η αγορά, ωστόσο, επιμένει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο... αθώα κι ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Λέγεται, λόγου χάρη, ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει για παράδειγμα για τον εσωτερικό έλεγχο που θα πρέπει να γίνει, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν σε επίπεδο ομίλων.

http://www.voria.gr/details.php?id=30277

Οι πληροφορίες του Epilektika:
Το σενάριο το έχουμε ακούσει ξανά στο παρελθόν και μάλιστα αρκετές φορές. Δε μένει παρά να δούμε αν αυτή τη φορά θα επιβεβαιωθεί. Κύκλοι πάντως των δύο τραπεζών το θεωρούν παράπανω από πιθανό. Αρκεί να μην έχουν πέσει κι εκείνοι θύματα της (πρόωρης) φημολογίας...

3 comments:

johnny είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
johnny είπε...

ela den mporei kati ksereis esy. exeis inside information k apo tis dyo meries ;)

anageos είπε...

voulomeno gramma diavazeis resy .. ela to proi na pareis thn apozimiosh sou symvoule tis kakias oras