17/11/10

Έρχεται το Audi RS1


Δημοσιεύματα στο γερμανικό ηλεκτρονικό τύπο αναφέρουν πως η Audi θα παρουσιάσει την κορυφαία έκδοση του Α1, η οποία θα φέρει τελικά την ονομασία RS1, σε συνδυασμό με τον καταξιωμένο 2λίτρο TFSI κινητήρα του Ομίλου!
Πολλά έχουν ήδη γραφτεί στο διεθνή αυτοκινητικό τύπο σχετικά με την κορυφαία, από πλευράς απόδοσης, έκδοση του νέου «μικρού» της Audi. Έως τώρα λοιπόν, και με δεδομένο ότι η Γερμανική εταιρεία παρουσίασε επίσημα στην πρόσφατη Έκθεση του Παρισιού τον περασμένο κιόλας Σεπτέμβριο την έκδοση των 185 ίππων του νέου Α1 (βλ. 1.4 TFSI), οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι ιθύνοντες της μάρκας ετοιμάζουν μια ακόμα πιο ισχυρή, σε σχέση με την τελευταία πάντα, παραλλαγή του μοντέλου, με ισχύ κοντά στους 200 ίππους, η οποία θα κουβαλά την… τιμητική ονομασία S1.
Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα του αδελφού γερμανικού περιοδικού AutoBild αναφέρουν πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές τους, τα σχέδια της Audi άλλαξαν! Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εξελίσσει ήδη το δάπεδο του Α1 (σ.σ.: ίδιο με εκείνο των Fabia/Polo/Ibiza), ώστε να μπορεί να «υποδεχτεί» όχι μόνο κάποιο από τα γνωστά συστήματα τετρακίνησης της Audi, αλλά και τον 2λίτρο TFSI κινητήρα του Ομίλου, που, ως γνωστόν, τοποθετείται σε ουκ ολίγα σπορτίφ μοντέλα των Audi, Skoda, VW και Seat. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το υπερτροφοδοτούμενο αυτό «διαμάντι» θα αποδίδει περί τους 220 ίππους (και όχι 211 που αποδίδει σήμερα στο Golf GTI), ούτως ώστε το νέο RS1(!) να διαθέτει ακόμα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα –πέραν της τετρακίνησης, δηλαδή- σε σχέση με το Mini Cooper JCW, που για την ίδια την Audi αποτελεί το… αντίπαλο δέος του κορυφαίου της «μικρού». Δε μένει λοιπόν παρά να κάνουμε υπομονή, ώστε οι Γερμανοί να επιβεβαιώσουν με τις… πράξεις τους τις παραπάνω πληροφορίες!

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr