17/11/10

Εθαψαν το... τσεκούρι του πολέμου Πατέρας - Μαρινάκης

O πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας πήρε τις απαντήσεις που ήθελε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και απέσυρε την εξώδικο διαμαρτυρία του προς τη Λίγκα, με την οποία ζητούσε τα ηχογραφημένα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις συνομιλίες που μεταφέρθηκαν στον οπαδικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μαρινάκης αμφισβήτησε την καθαρότητα του περυσινού πρωταθλήματος το οποίο κατέκτησαν οι Πράσινοι.
«Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου μας κάλυψαν πλήρως και το θέμα θεωρείται λήξαν» δήλωσε μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας ο κ. Πατέρας.

Ενωτικές ήταν και οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη, ο οποίος ερωτηθείς από δημοσιογράφους απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. «Σήμερα δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι. Νίκησε το ποδόσφαιρο και η Σούπερ Λίγκα. Εχουμε μπροστά μας πολλά προβλήματα που πρέπει να λύσουμε. Προχωρούμε όλοι ενωμένοι» υπογράμμισε το αφεντικό του Ολυμπιακού και... όλα μέλι γάλα! Ως την επόμενη κοκορομαχία με αφορμή ως συνήθως κάποια διαιτητική υπόδειξη που θα θεωρηθεί ότι δεν συνάδει με το 50%-50% μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων και όλοι οι άλλοι να πάνε να...

Κατόπιν τούτου το ΔΣ της Λίγκας εξέδωσε ανακοίνωση ότι έπειτα από αμοιβαίες διευκρινίσεις όχι μόνο μεταξύ των κκ. Πατέρα και Μαρινάκη αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ (απουσίαζαν οι εκπρόσωποι του Αρη, του Πανιωνίου και της Λάρισας) και «με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέσυρε το αίτημα περί παράδοσης μαγνητοφωνημένων συνομιλιών του ΔΣ της 9.11.2010». Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα «να καταρτιστούν τα έγγραφα πρακτικά σύμφωνα με τις αποφάσεις που αυτό έλαβε», τα οποία προφανώς θα αποσταλούν στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ο οποίος είχε παρέμβει στην υπόθεση ζητώντας να του παραδοθούν τα ηχητικά πρακτικά προκειμένου να αποφασίσει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.



Κατά τη Σούπερ Λίγκα το θέμα θεωρείται λήξαν, εκτός αν ο κ. Σιμιτζόγλου δεν συμβιβαστεί με τα έγγραφα πρακτικά που θα του παραδοθούν και ζητήσει τις κασέτες στις οποίες καταγράφηκαν με λεπτομέρειες όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση της Λίγκας. 

ΠΗΓΗ: tovima.gr