2/11/10

Άνοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα σε πολλές Πολιτείες για τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές των ΗΠΑ, στις οποίες ο Δημοκρατικός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να χάσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οι εκλογές άρχισαν στις 6.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας) με το άνοιγμα των εκλογικών τμημάτων σε οκτώ Πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ...

Τα εκλογικά τμήματα στη δυτική ακτή θα κλείσουν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και τα τελευταία, που βρίσκονται στα νησιά της Χαβάης και στην Αλάσκα, τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (Τετάρτη 06.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται ότι θα κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα μειώσουν σημαντικά τη Δημοκρατική πλειοψηφία στη Γερουσία, πράγμα που θα περιορίσει τις δυνατότητες δράσης του Προέδρου Ομπάμα δύο χρόνια μετά την εκλογή του.

Συνολικά οι Αμερικανοί θα ανανεώσουν τις 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και 37 έδρες γερουσιαστών από τις 100 της Γερουσίας και 37 από τους 50 κυβερνήτες.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/11/2010_362465