3/11/10

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της τρομοκρατίας

Παρέμβαση στο θέμα της τρομοκρατίας έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υπογραμμίζοντας ότι ο παραλογισμός τέτοιων πράξεων μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της. Ο κ. Παπούλιας καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε συνεννόηση.

Διαβάστε τη δήλωση του Προέδρου...

«Τις τελευταίες μέρες διαπιστώσαμε πώς ο παραλογισμός της τρομοκρατίας μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της.

» Η καταδίκη κάθε είδους βίας είναι αυτονόητη και ισχυρή. Όπως επίσης αυτονόητη και ισχυρή θα πρέπει να είναι η συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων στα θέματα που υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές.

» Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων και να εκφράσω τη βεβαιότητά μου ότι η ελληνική πολιτεία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δημοκρατικό κεκτημένο και να εμπεδώσει κανόνες ασφάλειας για τους πολίτες.

» Καλώ όλους να αναλογιστούν πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας ένας αστάθμητος παράγοντας να προκαλέσει δραματικές συνέπειες σε μία συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας.»