21/11/10

epilektikoi chef: Tο παστίτσιο σου!

epilektikoi chef!

Οι epilektikoi chef επέστρεψαν δυναμικά και παραδοσιακά!Όσοι έχετε ακούσει από τη μαμά τη φράση... "δεν σου ζήτησα να φτιάξεις και παστίτσιο...!", ας σηκώσουν, όχι τα χέρι, αλλά τα μανίκια ψηλά!Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα της μαμάς και φτιάχνουμε το δικό σου παστίτσιο!


Συνταγή για 18 κομμάτια με 170 θερμίδες το κομμάτι.

ΥΛΙΚΑ:


-500γρ.άπαχο κιμά
-500γρ.ντομάτα
-500γρ.μακαρόνια χοντρά
-100γρ.τυρί τριμμένο
-αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό
-μισό φλιτζ.του τσαγιού ελαιόλαδο

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.Βράζουμε για 5΄ το κρεμμύδι να μαλακώσει.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι,τον κιμά, τις ντομάτες,μια κουταλιά αλάτι και λίγο πιπέρι.Σιγοβράζουμε για 45΄.Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό.Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε το λάδι και το τυρί και ανακατεύουμε.Αλείφουμε το ταψί με λάδικαι στρώνουμε τα μισά μακαρόνια.Τα καλύπτουμε με τον κιμά.Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια.Απλώνουμε την μπεσαμέλ (ακουλουθεί ειδική μνεία) και ψήνουμε για 45' σε προθερμασμένο φούρνο.

*ΜΠΕΣΑΜΕΛ

-2φλιτζ.τσαγιού γάλα 0-1,5%
-μισό φλιτζ.τσαγιού αλεύρι
-μισό φλιτζ.ελαιόλαδο
-2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι και πιπέρι
-2 κοφτές κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
-2 ασπράδια αυγών

Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το μίγμα.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και τα αυγά, μέχρι να πήξει.Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί!

Καλή επιτυχία!

kat_