21/11/10

Κυριακή στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση!

Σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, βρεθήκαμε στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίσης ''Αντώνης Τρίτσης'' στην καρδιά της Δυτικής Αττικής, μεταξύ Ιλίου, Αγ.Αναργύρων και Καματερού.

Αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης 1.150 στρέμματα (ενδεικτικά αναφέρεται το Hyde park στο Λονδίνο είναι 1.420,00 στρέμ. και ο Εθνικός Κήπος 158,00 στρέμ).

Η ύπαρξη του υγρού στοιχείου σε μεγάλη έκταση τόσο σε στατική μορφή (4 τεχνίτες λίμνες) όσο και σε κίνηση (τρεχούμενο ανακυκλώσιμο νερό) καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου το καθιστούν ένα πραγματικά σπάνιο τοπίο φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά για την Αττική.

Ιστορικά κατά τα έτη 1848-1861 το πάρκο αποτελούσε το πρότυπο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της... Βασίλισσας Αμαλίας (τότε “Κτήμα Αμαλίας”) και στη συνέχεια και μέχρι το 1878 το πάρκο αλλάζει συνεχώς ιδιοκτήτες με τελευταίο ιδιοκτήτη την οικογένεια Σερπιέρη. Στο πάρκο ακόμη και σήμερα σώζονται πολλά ιστορικά στοιχεία, κτίρια και μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία του.


Το πάρκο είναι σημείο συνάντησης παιδιών που τρέχουν, παίζουν, κανουν ποδήλατο, pet point για τους ζωόφιλους της περιοχής αλλά και όσων θέλουν να τρέξουν και να ασκηθούν μέσα στην πράσινη ομορφιά της πόλης! Το πάρκο μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο λούνα πάρκ!


Η Οργάνωση Γης μας προσκάλεσε στη παρουσίαση βιβλίου που εκδίδει στα ελληνικά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο WorldWatch:"Η κατάσταση του Κόσμου 2010. Ο πολιτισμός μας σε μετάβαση:Από τον πολιτισμό της Κατανάλωσης, στον πολιτισμό της Αειφορίας". Η εκδήλωση ξεκίνησς στις 12 μ.μ στο Βιβλιοπωλείο της Γης στην πλατεία Νatura του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης. Βιολογικό κρασί γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι αλλά και νότες δια χειρός BURGER PROJECT!