8/11/10

Τα κόμματα ετοιμάζουν τη στρατηγική τους για το β' γύρο των εκλογών

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια της «πρώτης Κυριακής» από όλα τα κόμματα (γιατί για κάποιο λόγο όλοι ευχαριστημένοι δηλώνουν) άρχισε αμέσως ο «αγώνας» για τον δεύτερο γύρο.

Η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε την Δευτέρα υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση. Στην σύσκεψη αναδείχτηκε ως θετικό της χθεσινής αναμέτρησης το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα παρέμεινε πρώτο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Δευτέρα τον λαό να ψηφίσει για τον «Καλλικράτη»...

Και στα γραφεία της Ρηγίλλης επικρατεί ικανοποίηση, καθώς η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα μειώθηκε αισθητά (οκτώ μονάδες). Παρόλο που στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν «γκρίνιες» για την επιλογή του Β. Κικίλια ως υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με βουλευτές του κόμματος του και στις συνομιλίες μαζί τους τόνισε: «στο χέρι σας είναι η νίκη Κικίλια», ενώ συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι η ψήφος σχετίζεται με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Όπως φαίνεται οι μόνοι δυσαρεστημένοι είναι οι πολίτες, που «γύρισαν την πλάτη» στις εκλογές. Περίπου 1.600.000 ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες με πρωταγωνίστρια στην αποχή την Μεγίστη, όπου ψήφισε μόνο του 28,9% του πληθυσμού. Στο αντίποδα βρέθηκε ο δήμος Μαλεβιζίου, όπου η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες έφτασε το 81,8%.

Από τους 325 δήμους εξελέγησαν ήδη οι 104 δήμαρχοι, ενώ αδιαμφισβήτητος νικητής είναι ο δήμαρχος της Γαύδου, που έπιασε ποσοστό 100%. Τον ψήφισαν και οι 89 κάτοικοι του νησιού, οι 13 από τους οποίους θα αποτελέσουν το δημοτικό συμβούλιο.

Πάντως, ήδη έχει σημειωθεί η πρώτη προσφυγή για επανακαταμέτρηση ψήφων, καθώς στον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ο δεύτερος με τον τρίτο υποψήφιο έχουν μόνο μια ψήφο διαφορά και δεν ξέρουν ποιος θα πάει στον δεύτερο γύρο!

madata.gr

elegsis