1/11/10

«Πρωταθλήτρια» στην παιδική παχυσαρκία η Κρήτη

«Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στην παιδική παχυσαρκία αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια η Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 15ου Παγκρήτιου Ιατρικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Όπως προκύπτει από την επιστημονική μελέτη του καθηγητή κλινικής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Μελισσά, μέσα σε 40 χρόνια ο μέσος όρος βάρους των κατοίκων της Κρήτης αυξήθηκε κατά είκοσι κιλά.

Σύμφωνα με τον κ. Μελισσά, «η Κρήτη, είναι ίσως το διαμέρισμα στην Ελλάδα που έχει την περισσότερη παιδική παχυσαρκία και από μελέτες που έχουν κάνει συνάδελφοι του πανεπιστημίου Κρήτης, ακόμα και σε αγροτικό πληθυσμό όπως η Μεσσαρά βρέθηκε ότι και οι άνδρες και οι γυναίκες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε ένα παρά πολύ μεγάλο ποσοστό 85%. Δηλαδή περισσότερο ακόμη κι από την παχυσαρκία που παρουσιάζεται σε πληθυσμούς όπως των Αθηνών, που είναι αστικός πληθυσμός».

Η παχυσαρκία, όπως σημείωσε ο κ. καθηγητής, δεν χτυπά μόνο τους ενήλικες αλλά και τον παιδικό πληθυσμό.

«Στην Κρήτη, η παιδική παχυσαρκία έχει δεκαπλασιαστεί τα τελευταία 20-30 χρόνια και κατά ορισμένες μελέτες θεωρείται ότι είναι το διαμέρισμα της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη παιδική παχυσαρκία. Αυτό είναι ανησυχητικό διότι όπως ξέρετε ένα παιδί που έχει παχυσαρκία συνήθως καταλήγει παχύσαρκος ενήλικας», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

johnnylzep

2 comments:

elegsis είπε...

exo kati filous kritikous k mporo na epivevaioso oti isxuei... lol

johnny είπε...

xaxaxa
i alitheia einai oti exo parei kati kilakia teleytaia, lol